IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Burçlar, Fallar ve Kehanetler Fala inanma, falsız da kalma! tüm kehanetlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2021, 21:31   #1
Sirius
Elya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Burcunuz Sağlığınız Hakkında Ne Söylüyor?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Koç
Koçlar, öfke patlamaları ve fevrilikleriyle bilinir. Asabi ve otoriter tavrıları nedeniyle çevrelerinde negatif bir izlenim oluştursalar da bu tamamen bir yanılgıdır. Kötü niyetli olmaları için karşılarındakine sözlü tepki göstermenin ötesinde bir şey yapmaz ve aslında öfkelerinin en büyük zararını da yine kendileri görürler. Abartılı parlamaları ve öfke nöbetleri stres dozunu yükselttiği için migren, yüksek tansiyon gibi hastalıklara yakalanabilirler. Krizler karşısında biraz daha anlayışlı tepki vermek ve sakin kalmaya çalışmak dolaylı olarak sağlıklarını korumaya da yardım eder.

Boğa
Genelde sakin yapısıyla dikkat çeken Boğalar, sinirlendiklerinde çok hırçın olabilir. Genelde yumuşak ve alçak bir ses tonuna sahip olsalar da zaman zaman bağırmalarından olsa gerek ses telleri, boyun ve tiroid bezi en zayıf bölgeleridir. Genelde güçlü görünümleriyle dikkat çeken Boğaların boyun bölgesi pek bir hassastır, bu nedenle boyun ağrıları sık görülebilir. Keyif veren şeylere zaafı olan Boğalar; tatlı, tuzlu, soğuk gıdaları çok fazla tüketirler. Kulak-burun-boğaz polikliniklerine sık sık yolu düşen Boğaların zararlı alışkanlıkları azaltmaları ve diyetlerine dikkat etmeleri gerekir.

İkizler
Durağanlıktan hoşlanmayan ve hiperaktif olan bu değişken karakterli burç, maceraya ve aksiyona son derece düşkündür. El ve kol bölgelerini yöneten İkizler burcunda kol kırık-çıkığı, el yaralanmaları sık görülür. Akciğer ve solunum yollarını temsil eden bu burç, ciğerlerini çok çabuk üşütebilir. Kış aylarında doğa sporlarını azaltmaları onlar için daha faydalı olur. Ayrıca sinir sistemi de zayıf bir burçtur. Bu nedenle mediyasyon yapmaları ve zihinlerini boşaltmaları sağlıkları için iyi olacaktır.

Yengeç
Duygusal ama bir o kadar da nazlı olan bu Yengeçlerin bünyesi son derece zayıftır. Acı eşikleri düşük olduğu için başta ağrı kesici olmak üzere çok fazla ilaç tüketirler ancak ilaç kullanımının organları yıprattığını da unutmamaları gerekir. Yengeç, sindirim sistemini temsil eder, bu nedenle Yengeçlerde mide rahatsızlıkları sık görülür. Şiddetli stres dönemlerinde mideleri hemen bu durumdan etkilenir. Sağlıklarını korumaya özen göstermeleri gerekli ancak en ufak bir ağrıda ilaca sarılmamaları onlar için daha iyi olur.

Aslan
Neşeli ve hayat dolu olan Aslanlar, yaşamın tüm zevklerini tatmak isterler. Eğlence konusunda her ne kadar girişken olsalar da ev işleri ve sorumluluklar konusunda tembeldirler. Aslan burçları evde olduklarında tv ve internet karşısında uzun zaman harcayabilirler. Dolayısıyla hareketsizliğe bağlı sağlık sorunları yaşamaları kaçınılmazdır. Kalp rahatsızlıkları riski fazla olduğundan sigara, alkol ve kafein gibi alışkanlıkları en azından minimuma indirmeleri gerekir. Öte yandan duruş bozukluğu yüzünden sırt, boyun veya bel tutulması, fıtık gibi hastalıklar çok sık görülür.

Başak
Titizliği, mükemmeliyetçiliği ve detaycılığıyla bilinen Başaklar sağlığına düşkündür. Organik beslenmenin öne çıktığı son yıllarda doğal beslenme tarzını en doğru uygulayan burç Başak olabilir. Başaklar, ayrıntılara önem verdikleri için herhangi bir sağlık sorununu ihmal etmez, hemen hastaneye gider ve detaylıca tahliller yaptırırlar. Doktorların önerilerine ve yasaklarına uyarlar. Sinir sistemleri ve bağırsakları hassas olan Başaklar, sindirim sistemi sorunlarına, takıntılara ve obsesif-kompülsif bozukluğa yatkındır. Onlara her şeyi kafalarına takmamalarını öneririz.

Terazi
Adaleti ve dengeyi temsil eden bu burç huzurlu ve nazik mizacıyla öne çıkar. Her konuda bir denge sağlamayı görev edinen Terazi burçları sağlık ve beslenmeye ilişkin de kantarın topuzunu kaçırmamaya gayret ederler. Dış görünüşlerine önem verdikleri için sağlıklı bir bedende daha güzel ve iyi görüneceklerini düşünerek kötü alışkanlıklardan uzak durmaya çalışırlar. Doğuştan böbrekleri hassas olan Terazilerde böbrek taşı çok fazla görülür. Ayrıca bağışıklıkları soğuğa ve enfeksiyon hastalıklarına karşı da duyarlıdır

Akrep
Kararlı, azimli ve tutkulu doğasıyla öne çıkan Akrep burcu, üreme organlarını yönetir. Bu nedenle Akreplerde üreme organlarıyla ilişkili basur, prostat, kist, miyom gibi hastalıklar yaygın olarak görülür. İdrar yolları enfeksiyonuna da sık sık yakalanırlar. Zaman zaman karamsarlığa düşseler de güçlü duruşları sayesinde her işin üstesinden geleceklerine inanırlar. Kendi kendilerini telkin etme özelliği olan Akrepler ciddi sağlık sorunlarını da soğukkanlılıkla ve sabır göstererek aşmaya çalışırla

Yay
Bu neşeli, hareketli ve maceracı burç, dikkatsizliğiyle göze çarpar. Durağanlık ve klişeler ona göre değildir. Aksiyona, tehlikeli sporlara, yasaklara karşı bir zaafı vardır. Adrenalin tutkusundan ötürü düşme, sakatlanma, yaralanma sonucu ortaya çıkan sorunlar yaşamaları mümkündür. Yayların yeni ve farklı şeylere olan düşkünlüğü yemek konusunda da sınırsız bir damak zevki sunar. Zararlı ama lezzetli gıdaları tüketmekten keyif aldıklarından obezite, damar sertliği, ülser, safra kesesi taşı gibi hastalıklara da yakalanma riskleri vardır.

Oğlak
Zodyak’ın inatçı burçlarından biri olan Oğlaklar, hastalık konusunda pek pimpirikli değiller. Sağlık sorunları olduğunda fiziksel ya da ruhsal acılarını karşı tarafa belli etmezler. Genelde diş rahatsızlıkları, romatizma ve ortopedik hastalıklar yaygındır. Ağrı başlayana dek kontrole gitmeye hevesli olmadıklarından diş sağlıklarını korumak için geç kalma riskleri vardır. Ölçülü ve kurallara uygun yaşamaya özen gösteren Oğlaklar, sağlık sorunları yaşadıklarında yaşam tarzlarını ve kendilerini disipline etmeye çalışırlar.

Kova
Enerjik, arkadaş canlısı ve bağımsız ruhuyla bilinen Kova burcu, dolaşım sistemini yönetir. Doğaya ve organik yaşam tarzına uyumlu oldukları için genel olarak sağlıksız beslenmezler. İkizler, Yay ve Koç gibi hareketli yapılarından ötürü fiziksel kazalar yaşama olasılıkları yüksektir. Yeniliğe ve alternatif çözümlere açık oldukları için sağlık hususunda da klasik tedavilere takılıp kalmaz, alternatif tıpı denemekten çekinmezler. Boğaz, lenf sistemi ve ayak bilekleri de hassas olan bölgeler arasındadır.

Balık
Zodyak’ın en duygusal ve hassas burcu Balıklardır. Hayaller ve gerçek dünya arasında gidip gelen ruhani kişiliği, sıkıntılar karşısında zayıf düşer. Düşlerinin gerçekleşmediğine tanık olmak onları yıpratır. Dolayısıyla bu burcun hastalıkları genelde psikolojiktir. Depresyon eğilimi vardır. Mutlu hayatlarından hep bir tatminsizlik çıkarmayı başarırlar ve bu sıkıntıları aşmak için madde bağımlılığına yönelebilirler. Bağımlılık yüzünden ciğerlerinin de sağlığı bozulabilir. Biraz daha pozitif düşünürlerse onlar için hayat çok daha güzel olacak.
Alıntı
________________

Siyah neden gökkuşağında olmak istesin ki,
Gece tamamıyla ona aitken..
Karakalemle gökkuşağı çizmek gibiydi hayatım...
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:51.