IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Burçlar, Fallar ve Kehanetler Fala inanma, falsız da kalma! tüm kehanetlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2021, 03:24   #1
AskHikayesi.Net
CroAtoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Astroloji Tarihi

Astroloji'nin ilk ne zaman ortaya çıktığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, en eski ve büyük uygurlaklıklar astroloji ile ilgilendiklerine dair kanıtlar bırakmışlardır. Mayalar, yunanlılar, romalılar, mezapotamyalılar, çinliler, hintliler, babilliler, mısırlılar birbirlerinden farklı ve bağımsız olarak gök olaylarının, yaşamları üzerinde nasıl etkili olduğunu anlamaya çalışmışlar ve bu alanda çalışmalar yürütmüşlerdir.


ENUMA ANU ENLİL tabletleri Yazılı tarihten öncede astroloji ile ilgilenen toplumlar olduğu bilinmekle birlikte, yazılı tarihte M.Ö. 2500 de mezopotamya uygarlıkları, gezegenleri tanrı olarak görüyordu ve insanların kaderleri ve doğal afetlerde etkili olduklarını düşünüyorlardı. Babillilerden kalan ENUMA ANU ENLİL tabletlerinde çivi yazıları mevcuttur. Bu çivi yazılarında, o dönem gerçekleşen ay tutulmasının Akad kralının ölümü anlamına geldiği yazılmaktaydı. Tesadüfi biçimde o dönemlerde gerçekleşen 3 farklı ay tutulmasından sonra Babiller 3 farklı kralını kaybetmiştir. Babiller bıraktıkları ENUMA ANU ENLİL tabletlerinde çivi yazıları ile güneş tutulmaları, ay tutulmaları, gezegen hareketleri, doğal afetler ve hava durumunu incelediklerini göstermişlerdir. Babilden o dönemler görülebilen bütün ay tutulmaları ile ilgili tabletler bulunmuştur. Hem babiller hem de bağımsız olarak güney amerika uygarlıkları venüsün hareketlerini takip ederek venüs takvimini kullanmışlardır. Takip eden dönemlerde yunan uygarlığıda mezopotamya uygarlıklarından etkilenerek astronomi(gök bilimi) nin yanı sıra astrolojiye merak sarmışlardır. Hali hazırda kendi tanrıları olduğuna inanan yunanlar, mezopotamya uygarlıklarının astrolojik bilgisi ile kendi inançlarını ve mitolojisini birleştirerek yeni bir astroloji dalı geliştirmişlerdir. Bu astroloji Yunanca "zodiakos kyklos" türkçe "hayvanlar dairesi" dir. Bunlar Zodyak -Koç, Boğa, Yengeç gibi hayvan isimleri ile yılı 12 eşit parçaya bölmüşlerdir. Yunanlılar hayvan isimlerinden yola çıkarak insanlara danışmanlık yapabilmek adına yıldız falını ortaya çıkarmışlardır. M.Ö. 2000 li yıllara gelindiğinde Mayalar, Hintililer ve Çinliler diğerlerinden bağımsız olarak kendi Astroloji bilimini geliştirmişlerdi.

Görüldüğü gibi, tarihte çok eski çağlardan beri, astroloji bilimine olan ilgi ve alaka devletler bazında da olmak kaydıyla devam etmiş ve bugüne kadar gelmiştir. Bugün halen astroloji popülaritesini devam ettirmektedir.
________________

Türkiye’nin ilk Marka Tescilli “Aşk Hikayesi” Sohbet Sitesi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:52.