IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Burçlar, Fallar ve Kehanetler Fala inanma, falsız da kalma! tüm kehanetlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2023, 11:49   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ay Fazları ve Yaşam Üzerindeki Etkileri

Her birimiz Güneş burcumuza fazlasıyla vakıfız. Hatta yükselenimize de. Astrolojiyle az buçuk ilgilenen herkesin doğum haritasındaki gezegenler konusunda bilinç sahibi olduğu söylenebilir. Peki, doğum haritasını doğru bir şekilde yorumlayabilmek için gezegenlerin burçlarına bakmak yeterli mi? Tabii ki değil. Gezegenlerin hangi evde olduğundan tut da birbirleriyle nasıl bir açı yaptıklarını bilmeye kadar birçok ayrıntı eksiksiz bilinmeli. Büyük bir gizemi içerisinde barındıran Ay da üzerine özenle eğilmesi gereken gezegenlerden biri. Hangi burçta ya da evde olduğunun yanı sıra hangi fazda olduğunu bilmek oldukça önemli. Zira diğer gezegenlerden farklı olarak Güneş’le olan etkileşimi nedeniyle oluşan fazları kişilik üzerinde bambaşka etkiler yaratıyor olabilir. Doğum haritanda ay fazının hayatında nasıl bir yansımaya sahip olduğunu öğrenmek istiyorsan yeni yazımıza göz atmanda fayda var.

Yeniay Fazı


Ay ve Güneş arasındaki açının 0 ila 45 derece arasında olduğu bu faz, yaşamın bir noktasında kişiye dinamik bir başlangıç enerjisi verir. Böyle dönemlerde bir işe ilk adımı atmak ya da yeni bir proje başlatmak için ideal zaman dilimi olabilir. Farkına varılması gereken asıl nokta ise yeniayın hangi evde, burçta ve derecede olduğunu bilmek. İnsana bir tohum atma fırsatı sunan bu evrenin nereye gideceği ya da hangi alanda etkisini göstereceğini kestirmek ancak bu yolla mümkün olabilir. Nitekim yeniay, zaman içerisinde gelişen ve içten gelen bir güdü şeklinde ortaya çıkıyor. Bilinç seviyesi neredeyse yoktur bile denebilir. Haritasında yeniay fazına sahip kişilerin de çocuksu ve enerjik bir kişiliğe sahip olduğu ifade edilebilir, bir noktada Koç gibi davranmaları bu yüzden sürpriz değil.

Hilal Fazı


Ay ve Güneş arasındaki açının 45’ten 90 dereceye kadar vardığı hilal fazı, yeniayda ortaya çıkan fikir ve tasarılar için hedeflerin görünür olmaya başladığı ve tutarlı adımların atıldığı dönem olarak adlandırılabilir. Karar vermek, harekete geçmek bu dönem içerisinde gerçekleşir. Bir tür ön hazırlık olarak tanımlanabilecek bu dönemde kişisel farkındalık artsa da henüz adı konmamış olabilir. Haritasında hilal fazı olan kimselerin de bununla bağlantılı olarak başlangıcı yapılmış işlere şekil vermekten hoşlandığı ya da bir tür mücadele arayışında oldukları söylenebilir.

İlkdördün Fazı


Güneş ve Ay arasındaki açı artık 90 dereceye vardığında İlkdördün fazı başlar. 135 dereceye dek devam eden süreçte Ay yarım bir daire şeklinde görünür. Fazın temasına bakıldığında ise şekillenen ve karar verilen sürecin ardından artık harekete geçildiği görünür. Kişisel motivasyonun yükseldiği ve cesaretin arttığı bu dönem içerisinde kişiler hiç bilmediği alanlarda tecrübe kazanmaya başlarken, birçok konuyla mücadele etmek durumunda kalabilir. Doğum haritasında ilkdördün fazı olan kişilerin de hırslı ve başlanan işleri tamamlama noktasında istekli olduğu söylenebilir.

Büyüyen Ay Fazı


Güneş ve Ay arasındaki açının 135 dereceye varmasından Dolunaya kadar geçen süreci temsil eden büyüyen ay fazı, en geniş tanımıyla uzmanlaşmakla ilgili. Karar verilen ve başlanan işlerde profesyonelleşmeye giden yolu bu şekilde tanımlamak mümkün. Bilinç seviyesinin arttığı ve yapılan işin detaylarına hâkim olunduğu fazın öğrenmekle ve hizmet etmekle yakın bir bağı var. Haritasında büyüyen ay olan kişilerin de detaycı, eleştirel ve mükemmeliyetçi oldukları ifade edilebilir.

Dolunay Fazı


Güneş ve Ay arasındaki açının 180 dereceye varmasıyla oluşan dolunay, açı 225 dereceye varana dek devam ediyor. Bu süreç içerisinde Ay’ı gökyüzünde tam bir daire olarak görmek de mümkün. Kişilerin adım attıkları konu içerisinde inisiyatif alır halde geldiği dolunay fazında; bilincin tam olarak ortaya çıktığı, kişilerin içten içe ne istediklerinin farkına vardığı ve başlanan projelerin artık nihayete erdirildiği söylenebilir. Ek olarak mantık ve duygular arasındaki dengenin de hassaslaştığı bu dönemde romantizmin ve bereketin arttığını ifade etmek mümkün. Doğum haritasında dolunaya sahip kimseler ise insan ilişkilerine önem veren, objektif ve ara bulucu kişiliğe sahiptir.

Küçülen Ay Fazı


Güneş ve Ay arasındaki açının 225 dereceye varmasıyla birlikte tekrar küçülmeye başladığı küçülen ay evresi, 270 dereceye kadar devam ediyor. Fazın hâkim teması ise sakinleşme ve rahatlama. Oldukça keyifli geçen süre zarfında kişiler artık uzmanlık kazandığı konularda akıl hocalığı ya da danışmanlık yapar hale gelir. Bilgi ve tecrübelerin toplumla paylaşıldığı dönemin eğitim konularında oldukça elverişli bir zaman dilimi olduğu ifade edilebilir. Kişilerin haritasında küçülen ay fazının olması da sosyal ve toplumsal konularla ilgili bir karakter yaratmış olabilir.

Sondördün Fazı


Ay’ın gökyüzünde yeniden yarım daire şeklinde göründüğü sondördün evresinde Güneş’le arasındaki açı 270’ten 315 dereceye kadar devam eder. İlkdördün evresinin aksine daha gergin bir enerjinin hüküm sürdüğü süreçte kişiler kendileriyle hesaplaşma eğilimine girer. Kılıçların çekildiği ve rekabetin had safhada olduğu süre zarfında kişiler, elde ettiği başarıları toplum nezdinde görünür kılmak ister. Haritasında sondördün fazı olan kişilerin de daha kuralcı ve hırslı oldukları söylenebilir.

Balzamik Fazı


Balzamik fazı, Ay’ın 315 dereceden yeniden yeni ay evresine kadar geçen süreci anlatır. Süreç içerisinde kişilerin hissettiği baskın güdü bir şeyleri bırakmak ve elini ayağını çekmek. Nitekim bu raddeden sonra olaylar artık kişilerin müdahale alanının dışında gerçekleşir. Bir şeylerden vazgeçmek ya da hayattan çıkarmak için ideal olan fazın en iyi yanı kişileri yeniayla birlikte yeni bir başlangıca hazırlaması. Doğum haritasında balzamik fazı olan kişilerin belli bir amaca sahip oldukları ve kendileri dışında gelişen olaylara teslim olma eğilimi gösterdikleri ifade edilebilir.
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:09.