IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2021, 12:39   #1
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Borsa Nedir?

BORSA NASIL OYNANIR?

Borsa nasıl oynanır sorusunun yanıt olarak resmi bir yatırımcı olmak gerektiği şeklinde verilebilir. Borsada oynayabilmek, yatırım yapabilmek için ilk olarak borsada hesabınızı açmalısınız .


Borsa oynamanın temeli, düşük fiyattan alıp yüksek fiyattan satarak kazanç elde etmektir. Bu amaca yönelik olarak borsada fiyat değişimlerini takip edersiniz ve gördüğünüz hareketler ekseninde alış ya da satış kararı verirsiniz.Borsada işlem gören araçları iyice tanırsanız fiyatlarında oluşabilecek değişimleri önceden tahmin edebilirsiniz.Örnek olarak, X şirketinin hissesi yükselecek ve siz bunu tahmin ettiniz. Bunun üzerine belli bir fiyat aralığından o hisseyi alış emri verirsiniz. Bu emir, sizinle ya da aracı kurum üzerinden borsaya iletilir ve bildirdiğiniz fiyat aralığından satın alınır. Sonrasında fiyat yükselince hisseyi satarak kar elde edersiniz.Türkiye'de bütün borsa işlemlerini yapan ve yöneten kurum Borsa İstanbul A.Ş'dir. Sermaye Piyasası Kurulu ise borsadaki işlemleri kanun ve yönetmeliklere göre kontrol eden kurumdur. Borsa'da kendi kendinize işlem yapabileceğiniz gibi, bankalar ve yatırım kurumlarına da yetki verebilirsiniz. Ancak bu kurumların güvenilirliklerini, koşullarını ve komisyon ücretlerini titizlikle incelemeniz gerektiğini hatırlatalım.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

BORSAYA NASIL BAŞLANIR?

Borsaya ilk olarak hesap açmakla başlanır. Hesap açtıktan sonra bir süre piyasa hareketlerini izleyerek hangi hisseye yatırım yapılacağına karar vermek gerekir.Borsada para kazanabilmek için öncelikle deneyim sahibi olmak şarttır. Bir yatırım hedefine sahip olmak, kendi stratejinizi belirlemek çok önemlidir. Piyasayı iyi analiz etmeniz halinde borsada para kazanabilirsiniz.

BORSAYA NASIL GİRİLİR?

1- Borsaya girmeden önce, borsa hakkında detaylı bilgi sahibi olunmalıdır. Bunun için daha önce borsada oynamış kişilerin tecrübesinden faydalanılabilir.

2- Hangi borsaya girileceği ve hangi sözleşmelere ya da ürünlere yatırım yapılacağına karar verilmelidir.

3- İnternette ücretsiz olarak indirilebilen birçok borsa oyunu bulunuyor. Akıllı telefonlarla uyumlu olan borsa uygulamaları indirip bu alanda deneyim kazanmak da mümkün.

4- Günümüzde borsa aracılık hizmeti veren birçok şirket bulunmaktadır. Bu şirketler arasından en ucuz ve güvenilir olan bir tanesi seçilmelidir. Piyasada ''legal'' olmayan birçok aracı firma bulunuyor. Bu şirketler çok daha uygun fiyata aracılık hizmeti verse de yasal olmadıkları için tercih edilmemelidir.

5- Borsaya girmek için atılması gereken bir sonraki adım yatırım hesabı açmaktır.

6- Yatırım hesabı açtıktan sonra hangi ürüne ya da hisseye yatırım yapılacağına karar verilmelidir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

BORSADA NASIL YATIRIM YAPILIR?

*Borsada yatırım yapmak için öncelikle SPK yani Sermaye Piyasası Kurulu lisansına sahip bir aracı kuruluş ya da bankada bir yatırım hesabı açtırmanız gerekir.

*Yatırım hesabı açmadan önce Sermaye Piyasası Kurulu'na ait resmî web sitesine girmeniz ve SPK lisansına sahip yetkili aracı kurumların güncel listesine bakmanız gerekir. Bu liste, borsada işlem yapmaya yetkili aracı kurumları ve bankaları gösterir.

*Aracı kurumların hizmet politikaları, aracılık hizmeti koşulları, uyguladıkları işlem ücretleri, komisyon yüzdeleri ve diğer masraf ve kesintileri incelemeniz gerekir. Diğer aracı kurumlarla karşılaştırma yapıp, sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz.

*Borsada yapacağınız tüm işlemleri, yatırım hesabınızı açacağınız aracı kurum aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

*Borsa ile tüm bağınızın bu aracı kurum ile sağlanacağını düşünürsek kurum seçme işini dikkatlice, titizlikle ve emin olarak yapmanız çok önemli. Seçtiğiniz aracı kurumun size en yakın şubesine giderek yüz yüze de görüşebilir, aklınıza takılan ya da merak ettiğiniz soruların yanıtlarını birebir alabilirsiniz.

*Aracı kuruma karar verdikten sonra aracılık hizmetleri sözleşmesini ve istenilen birtakım form türevi belgeleri okuyup imzaladıktan sonra şahsen teslim etmelisiniz.

*Teslim ettikten sonra artık yatırım hesabınız aktif hale gelecektir. Oraya para transferi yaptıktan sonra borsanın büyülü dünyasına giriş yapabilirsiniz. Hesabınıza çok yüklü bir para koymanız gerekmez.

*Önemli olan neyi alıp neyi sattığınız; bundan nasıl bir gelir elde edeceğiniz ya da ne kadar zarar edeceğiniz. Yani borsa için minimum şu kadar maksimum şu kadar gibi bir ortalama fiyat vermek doğru olmayabilir. Bunun ile ilgili bilgiyi aracı kurumunuz yapacaktır zaten.

*Hisse senedi aldığınız şirkete dair bir bilginiz yoksa, ne yaptığını bilmiyorsanız ve nasıl para kazandığına dair bir fikriniz yoksa o şirketin hisse senetlerinden uzak durmanız önerilir. Çünkü muhtemelen bir sıkıntı olacaktır ya doğacaktır.


ALINTIDIR
________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:37.