IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2021, 17:30   #1
Ircforumuicon (1) Bilim & Teknoloji - Evrenlerin birbiriyle etkileşmesi mümkün mü?

Evrenlerin birbiriyle etkileşmesi mümkün mü?


Witcher evreni, 2019’da yayınlanan ve bu hafta ikinci sezonu yayınlanan Netflix dizisi The Witcher’la birlikte ilk kitabın çıktığı zamandan beri en popüler çağını yaşamakta.

The Witcher, çoklu evren teorisini popüler hale getiren tek isim değil. Star Trek’in de işlediği bu konu, şimdi de Marvel filmlerinde kullanılıyor. Bazı fizikçiler bunun bilim-kurgu’dan ibaret olduğunu söylüyor. Peki diğerlerinin aksini düşünmesinin nedeni nedir?

Bazı bilim insanları ‘çoklu evren’ kavramının pozitif bilimlerden çok felsefe ya da dine ait olduğunu düşünürken diğerleri, çürütülmeyen bir teoriyi kafadan elememenin taraftarı. Peki çoklu evrenle “The Witcher benzeri bir evren var olabilir mi?” sorusu ne alaka? Gelin Keating’in cevaplarıyla birlikte biraz kafa yoralım.

Bir evrende olan bir doğa yasası diğerinde olmayabilir. Bu yüzde bu teori hakkında konuşurken hep varsayımsal söylemlerde bulunuyoruz.

Çoklu evren kavramının bilim-kurgu filmlerinde biraz daha farklı ve mecazî işlendiğini görüyoruz. Witcher’da da öyle. Bir evrendeki bir varlık kendini diğer bir evrende buluyor, vesaire. Ancak farklılıktan dolayı uzun süre hayatta kalamıyorlar.


Alıntılar
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:45.