IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2021, 10:06   #1
Asil
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Google Haritalar orman yangını özelliği tanıttı

Google Haritalar orman yangını özelliği tanıttı




Teknoloji devi, bu yeni özelliğin geçen yıl ABD’de kullanıma sunulan orman yangını sınır haritasına dayandığını ve insanların “acil durumlarda hızlı ve bilinçli kararlar vermelerine” yardımcı olmayı amaçladığını söylüyor.


Özellik etkinleştirildiğinde, kullanıcılar bulundukları yerdeki orman yangınlarını görebilecekler. Uygulama üzerine gösterilen yangın alanlarından herhangi birine dokunarak, yerel yönetim tarafından sağlanan acil durum web sitelerine, yardım hattı numaralarına ve tahliye ayrıntılarına bağlanabilecekler.

Özellik ayrıca yangının çevrelenmesi, yaktığı dönümler ve bu bilgilerin en son ne zaman bildirildiği de dahil olmak üzere yangınla ilgili ayrıntıları da gösterecek. Orman yangını özelliği, bu hafta Android cihazlara ve Ekim ayında iOS cihazlara ve PC’lere küresel bir sunumda aktarılacak. Google, önümüzdeki aylarda Avustralya’dan başlayarak bu düzeyde ayrıntıyı daha fazla yerde sunmayı planlıyor. Son bir yılda çıkan orman yangınlarını göz önünde bulundurursak özellik oldukça kullanışlı olabilir. Küresel ısınmaya çok kötü etkileri olan orman yangınları tüm dünyamızı olumsuz etkileyen bir afet. Özellikle yazın artan sıcaklarla ortaya çıkan yangınların kontrol altına alınması hiç kolay olmamıştı. Bu özellikle Google Haritalar elinden geldiğince bu konuda topluma katkı sağlamaya çalışıyor desek yanlış olmaz.

ABC Gazetesi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:33.