IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2024, 10:48   #1
Standart Google, Bulut Sunucuları İçin Üretilmiş Yeni ARM Tabanlı Axion İşlemcisini Duyurdu



Google bugün, Cloud 2024 konferansında, bulut ve veri merkezleri için tasarlanmış Arm tabanlı ilk işlemcisi olan Axion’u duyurdu.

Şirket, konuyla ilgili yayınlanan blog yazısında, Axion işlemcisinin şirketin kendi çiplerini tasarlama çabasının son adımı olduğunu dile getirdi. Google, Arm’nin Neoverse V2 platformunu kullanan yeni Axion çiplerinin, veri merkezleri için üretilen önceki Arm tabanlı CPU’lardan yüzde 30’a kadar ve x86 tasarımına dayalı mevcut çiplerden yüzde 50’ye kadar daha iyi performans sunacağını iddia ediyor.

“Axion, amaca yönelik olarak üretilmiş özel silikon mikro denetleyiciler ve katmanlı ölçeklendirme boşaltma sistemlerinden oluşan Titanium tarafından desteklenmektedir. Titanium offload’ları ağ ve güvenlik gibi platform işlemleriyle ilgilenir, böylece Axion işlemcileri müşteri iş yükleri için daha fazla kapasiteye ve gelişmiş performansa sahip olur. Titanium ayrıca depolama I/O işlemlerini, performansı örnek boyutundan ayıran ve gerçek zamanlı olarak dinamik olarak sağlanabilen yeni blok depolama hizmetimiz Hyperdisk’e yükler.”

Şirket, Google Earth Engine ve YouTube Ads platformu da dahil olmak üzere birçok hizmetine güç sağlamak için veri merkezlerinde halihazırda mevcut nesil Arm tabanlı sunucular kullanıyor. Bu hizmetlerin yanı sıra diğerlerini de yakında Axion tabanlı sunuculara taşıyacağını söylüyor.

Axion tabanlı sunucular 2024 yılının sonlarına doğru Google Cloud müşterileri için hazır olacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:27.