IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2024, 10:36   #1
Süper Moderatör
KoJiRo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart IDC: Küresel PC Sevkiyatları Tekrar Büyümeye Geçti



Analist şirketi IDC, küresel bilgisayar (PC) pazarının sonunda 2024 yılının ilk çeyreğinde 59,8 milyon sevkiyat ile büyümeye geri döndüğünü açıkladı. Kaydedilen büyüme yıllık bazda %1,5 olarak belirlenmiş durumda ve bu anlamda yıllardan beri ilk kez büyüme kaydedildi.

2023 yılının ilk çeyreğinde pazar, yıllık bazda %28,7 düşüş göstererek PC tarihindeki en düşük noktaya geldi. IDC, bu yıl büyümeye geri dönmenin yanı sıra hacimlerin nihayet pandemi öncesi seviyeye döndüğünü ifade ediyor. Karşılaştırma için 2019 yılının ilk çeyreğinde 60,5 milyon adet PC sevk edildi.

Dünyanın çoğu yerinde enflasyon düşerken bunun sonucunda PC sevkiyatlarının toparlanmaya başladı belirtiliyor ancak IDC, Çin’deki deflasyonist baskıların küresel PC pazarını etkilediğini ve Çin’de masaüstü bilgisayarlara olan talebin zayıf olduğunu, bu nedenle de PC’lere yönelik talebin bir çeyrek daha azaldığını söylüyor.



IDC ayrıca, hangi OEM’lerin en iyi performansı gösterdiğine dair veriler de paylaştı. İlk sırada %23 pazar payıyla Lenovo yer alırken ardından %20,1 pazar payıyla HP yer alıyor. Dell %15,5 pazar payıyla üçüncü olurken Apple da %8,1 pazar payıyla onu takip etti. Son olarak Asus %6,1 pazar payıyla beşinci sırada yer aldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:14.