IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Nisan 2024, 16:26   #1
Standart Linux, Masaüstü Pazar Payını Büyüttü



Statcounter tarafından paylaşılan son verilere göre Linux masaüstü pazar payını %4,03’ten %4,05’e çıkarmayı başardı. Hatta geçtiğimiz ay işletim sistemi ilk kez yüzde 4’ün üzerinde bir pay elde ederek dikkatleri üzerine çekmişti. Linux verilerinin Ubuntu, Fedora ve Linux Mint gibi dağıtımları içerdiğinin de altını çizmek isteriz. Bu arada bir not: Statcounter, Linux çekirdeği kullanmasına rağmen Chrome OS’yi bu pazar payına dahil etmiyor.

Gelecek ay iki büyük Linux sürümümüz geliyor. İlk olarak, en yeni GNOME masaüstüyle Fedora 40 sunulacak ve birkaç gün sonra Ubuntu 24.04 LTS gelecek. Yeni Ubuntu sürümü 2029’a kadar güncellemelerle de desteklenecek. Bu, mevcut donanıma bağlı kalmak isteyen ancak Windows 11’e yükseltme yapamayan herkes için iyi bir haber.



Chrome OS ise pazar payı olarak %2,27’de sabit kaldı. İşletim sisteminin %3,89 pazar payına sahip olduğu Eylül ayına göre bu ciddi bir fark olarak görülebilir.

Diğer taraftan Microsoft, Ekim 2025 tarihinde Windows 10’u kullanımdan kaldırarak birçok müşteriyi yeni bir Windows 11 bilgisayarı satın alıp almama konusunda karar vermek zorunda bırakacak. Bu da kullanıcıların Windows 10’u çalıştırmaya devam etmesi ya da Linux gibi donanımlarıyla uyumlu başka bir işletim sistemine geçmesi anlamına geliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:49.