IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2023, 18:30   #1
Kayıtlı Üye
eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sahilden, Kamış ile Olta Balıkçılığı

Öncelikle bir kamış, bir de misinanın sarılı olduğu makara edinin. Makara için tavsiye edilen marka Banax. Albastar’ın kamışları ve makaraları daha hesaplı olup, pekala işinizi görür. Ustalaştıkça ve konuyla ilgili bilginiz arttıkça üst modelleri daha iyi tanır ve ister olacaksınız.

• Bu tip avcılıkta dikkat edilmesi gerekenler hangi tip oltanın, hangi akıntıda çalışacağının saptanmasıdır. Bu kural tekneden avcılık için de geçerli. Akıntısına göre klepsin (misinanın olta kısmına bağlantısını sağlayan küçük kıskaçlı düzenek) ucuna takacağınız oltayı saptamanız, balık tutabilmeniz açısından çok önemlidir. İğne boylarına da dikkat etmelisiniz. Yine akıntının şiddetine ve oltanızın cinsine göre, olta ucundaki kurşunu (ağırlık) gözden geçirin. Suların akıntısı ve oltayı atacağınız mesafe uzaklığı arttıkça gramını arttırıp, durgun sularda azaltmalısınız.

• Yem konusu da, gideceğiniz merada av veren balığın, o ay hangi yemi yediği ile bağlantılıdır. Bunu da önceden tespit edip tutacağınız balığa göre yem seçin. Örnek: Eşkina; canlı teke tercih ederken, izmarit; midye ile av verir.

• Kovanızı, yem açmak için çakınızı, akşam kalacaksanız bir el fenerini, yedek takımınızı (her an oltanız iri bir balık tarafından koparılabilir veyahut dibe takılıp kopabilir) ve üzerinize mevsime göre kıyafetinizi ihmal etmeyin. Bir kere balık av vermeye başladı mı, bir daha geri dönüp bunları halletme şansınız olmayacaktır. Aksi takdirde balığın av saatini kaçıracaksınız.

• Akşam karanlıkta kamışın ucunu görebilmek için, ucuna takılan fosfor tüpleri balığın vurup vurmadığı konusunda size yardımcı olabilir. Ama bu işlemi, bir çikolatanın yaldızlı kağıdını, kamışın ucuna sarıp daha basit ve masrafsız bir şekilde de sağlayabilirsiniz.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:38.