IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Merve

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2023, 20:05   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Barış Çiçeği




Barış Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Spathiphyllum çok hassas bir bitkidir. Bakımının doğru ve zamanında yapılması, mevsimsel değişikliklerden muhafaza edilmesi gerekir.B
arış Çiçeği’nin havayı temizleyici etkisi vardır. Bu yüzden evler için oldukça faydalı bir bitkidir.
Çiçek hastalıklarına karşı dayanıklı bir çiçektir, ama bazen mevsimsel değişiklikler esnasında yaprak uçlarında deformasyon görülebilir. Hassas köklere sahiptirler.

Barış Çiçeği Nasıl Ortam ve Işık İster?

Spathiphyllum, direkt güneş ışığında bulundurulmamalıdır. Direkt güneşten temas, aydınlık ortamda daha hızlı ve sağlıklı büyür.
Spathiphyllum bitkisinin uygun ortam sıcaklığı 10-28 derece arasıdır. Sıcak havalarda bitkinin toprağı sürekli nemli tutulmalıdır.

Yazları gölgeli, kışları ise nispeten aydınlık bir ortama yerleştireceğiniz bitkinizi direkt güneş ışığına maruz bırakırsanız yapraklarına zarar verecektir..


Barış Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

Spathiphyllum, yılda iki defa olmak üzere ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Eğer bu dönemde çiçek açmıyorsa çok fazla güneş ışığı almamış demektir.

Bitkinizin çiçek açmasını istediğiniz dönemde sulamaya ara vererek ışık almayan bir alanda dinlenmeye bırakın. Toprak tam kuruduğunda sulayarak 2 hafta sonra normal yerine geri getirin.

Spathiphyllum her mevsim çiçek açan bir bitki değildir. Ancak keskin zamanlardan hoşlanmaz. Yaz ve kış ayları çiçeklenmesi için uygun dönemler değildir. Çok kesin bir zamanı da yoktur. İklim çeşitliliği olan bölgelerde, havadaki nem ve ısı oranına göre nadiren de olsa yılda 3 kez çiçeklenme görülebilir.

Barış Çiçeği Nasıl Sulanmalıdır?

Barış Çiçeği, toprak nemini tamamen kaybetmeden bol su ile sulanmalıdır. Yaprakları püskürtme yöntemiyle ara ara sulamak da barış çiçeğinin yaprakları ve çiçekleri için faydalıdır.

Çiçeklenmesini istediğiniz bitkinizi yılda 2 defa hem güneşsiz hem de susuz bırakın. (Toprak kurudukça sulayın) böylece Spathiphyllum bitkinin dinlenmiş olacaktır.

Dinlendirme dönemleri, ilkbahar çiçekleri solduktan sonra 1 veya 2 ay; sonbahar çiçekleri solunca 1 ay süreyle dinlendirilir.
Dinlendirilmiş, oda sıcaklığındaki su ile sulanmalıdır, musluktan akan suyu direk kullanmak yerine en az 2 gün bekletirseniz daha iyi beslenecektir bitkiniz. Kış aylarında suyun sıcaklığına göre birkaç derece daha sıcak olacak şekilde ayarlanabilir. Ancak bu bulunduğumu ortamın hava sıcaklığı ile alakalıdır.

Eğer temiz hava sahasına sahip bir ildeyseniz yağmur suyu biriktirip sulamanız bitkiniz için en müthiş besin olacaktır. Ancak sanayileşmiş büyük kentlerde yaşayanlar için bunu kesinlikle denememelerini belirtmekte fayda var..

Alıntı

Merve bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 
Alt 23 Kasım 2023, 20:20   #2
Standart

Çok sevdiğim bir çiçektir ...

She bunu beğendi.
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:03.