IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2022, 15:45   #1
Standart Almanya Nürnberg

Nürnberg tarihi hakkında; Nürnberg’in tarihi Alman tarihi içinde hem talihli olayların hem de talihsiz olayların birlikte yaşandığı bir kısmıdır. Burası Alman imparatorluğunun hazinelerinden karanlık bir dönem olan Nazi Partisi mitinglerine kadar her şeyi bünyesinde barındırmaktadır.

Şehrin resmi olarak tarihi bundan yaklaşık 1000 yıl önce İmparator III. Henry tarafından ilk olarak resmi bir belgede isminin geçmesiyle başlamış olarak kabul edilmektedir. Şehrin resmi tarihinin ilk 200 yılında Staufer Hanedanı önemli bir yer edinmekteydi ve şehirle ilgili birçok entrikanın merkezi Kaiserburg olmuştur.

Nürnberg, bir liman kenti olmamasına karşın, birçok önemli ticaret yolunun kesişim noktasında yer almasından dolayı çok önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Bu da mimari açıdan şehirde birçok önemli yapının inşa edilmesine neden olmuştur. İmparator Sigismund da imparatorluğa ait mücevherlerin bu şehirde tutulmasına karar vermiş ve 18. yüzyılın ortalarına kadar da burada saklanmıştır.

Ekonomik ve kültürel açıdan coşkulu bir yükseliş yaşayan şehrin çöküşü ise oldukça trajik olmuştur. Baş edilemeyen veba salgınları ve Martin Luther’in reformunun benimsenmesi ile imparatorluk ailesi 500 yıldır yaşadığı şehirden uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Nüfusun telef olmasıyla şehirdeki gerileme de devam etmiştir.

Daha sonraki yıllarda bölgede Napolyon’un hakimiyeti başlamıştır. Sanayi Çağı ile Nürnberg’in tekrar yükselişi başlamış ve şehirde sanayi açısından birçok önemli gelişme meydana gelmiştir. 20. yüzyılın ilk yarısında ise Nürnberg yeniden ulusal ve uluslararası tanınırlığa ulaşmıştır.

1933’de Nazi Partisi mitingleri için merkez olarak kabul edilmesi, Nürnberg’de giderek artan düşmanca bir siyasi ortamın oluşmasına neden olmuştur. İkinci Dünya Savaşı’nda maruz kalınan bombardımanlar ise şehre büyük zararlar vermiştir. Savaş sonrasında yaralarını hızla saran şehrin günümüzdeki nüfusu yarım milyon civarındadır ve Almanya’nın öne çıkan şehirlerinden biridir.

Nürnberg’in en ünlüleri; Nürnberg Kalesi şehrin en önemli simge yapılarından biridir ve Nürnberg tarihi içinde çok önemli bir yere sahiptir. Aziz Lorenz Kilisesi ise muhteşem mimarisi ve köklü tarihi ile dikkat çeken bir ibadethanedir.
Nürnberg gezi tavsiyesi; Nürnberg gezisi esnasında mutlaka Eski Kent bölgesine zaman ayırmalısınız. Hauptmarkt keyifli zamanlar geçirmek için görülecek yerlerin başında gelmektedir. Eğer Noel Pazarı’nın olduğu zamana denk gelirseniz Nürnberg’in bambaşka bir şehre dönüştüğünü göreceksiniz.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:15.