IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2023, 01:10   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yoğun Çalışma Saatleri, Şiddet, Ödenmeyen Nöbet Ücretleri Gibi Nedenlerle

3 Ay önce çok sevdiği ülkesinden, ailesinden, arkadaşlarından ayrılarak Almanya'da çalışmaya başlayan Doktor A.Y (30), tatil için geldiği Türkiye'de ayağının tozuyla muhabirimizin sorularını yanıtladı. Ülkesini çok özlediğini, buraların bir başka olduğunu her fırsatta dile getiren genç doktor, en çok özlediği şeyin hastalardan gelen sözlü tacizler ve şiddet olduğunu belirtti: ''Oralarda da tabii az da olsa var bunlar ama ülkemdekinin yerini tutmuyor. Hemen adamı alıyorlar tutukluyorlar falan. Almanlar biraz soğuk. Hasta-doktor arasındaki böyle samimi ilişkilere tahammülleri yok...''
Almanya'daki çalışma şartları, nöbet saatleri ve maaşlar konusunda ısrarlı sorulara rağmen yorum yapmak istemeyen A.Y, konuyu sürekli ülkemizin ne kadar gelişmiş olduğuna ve yurtdışında bizi ne kadar kiskandiklarina getirdi.
"Türkiye'ye geri dönüş yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna tebessümle cevap vermeye çalışsa da, gözlerinin dolmasını engelleyemeyen genç doktor, özür dileyerek beş dakika ara verdi. A.Y, kendine geldiğinde basın toplantısına kaldığı yerden devam etmeye çalışırken, zar zor " Bizim orda kurulu düzenimiz var bacanak, yoksa ülkemiz cennet" cümlesini kurabildi. Bir muhabirin kendisine uzattığı mendili teşekkür ederek alan taze gurbetçi doktor, basın mensuplarının ve meraklı kalabalığın bakışları arasında, kiraladığı lüks otomobiline binerek uzaklaştı.



zaytung.com
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:30.