IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2023, 01:04   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hükümet Seçim Öncesi Kesenin Ağzını Açıyor

Seçim öncesi kesenin ağzını açmaya hazırlanan AK Parti, ekonomik koşullara ve terör eylemlerine rağmen 2022’den bir şekilde sağ salim çıkarak 2023 Mayıs ayına kadar ulaşan vatandaşları ödüllendirmeye hazırlanıyor. Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında gündeme alınan “Önümüzdeki 6 ay hayatta kalmayı başaranlara Gazilik unvanı verilmesi”yle ilgili düzenleme, önümüzdeki günlerde Meclis'te de görüşülecek.
Konuyla ilgili açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu'nun kameralar karşısına geçmesiyle birlikte kendilerini yeni bir felaket haberine hazırlayan basın mensupları, "Yok yok sakin olun ya. Bu sefer gergin bir durum yok arkadaşlar. En fazla Kılıçdaroğlu'na, LGBT'ye falan biraz sallarım o kadar" açıklamasıyla rahatlarlarken, basın toplantısındaki endişeli hava da yerini merak ve heyecana bıraktı.
"Az buz bir iş değil"
Geride bırakmaya hazırlandığımız 2022'nin şu ana dek nerdeyse herkes için zor bir yıl olduğunu, önümüzdeki 6-7 aylık sürecin ise muhtemelen daha da zor geçeceğini belirten Soylu, az evvel sona eren Bakanlar Kurulu toplantısında da bu konunun gündeme geldiğini ve hükümet olarak bir şekilde sağ salim atlatmayı başaran vatandaşların küçük bir jestle ödüllendirmesi gerektiği yönünde ortak bir karara varıldığını açıkladı.
Soylu, seçime kadar geçecek süreç itibariyle özellikle büyükşehirlerde yaşayan ve sabah evinden çıkan bir vatandaşın, akşam yine aynı eve tek parça dönmesinin küçümsenemeyecek bir başarı olacağına dikkat çekerken, “Sen hem başını sokacak bir ev bul, hem faturalarını öde, hem iyi kötü karınını doyur üzerine bir de o eve her akşam sağ salim ulaş. Az buz bir iş değil bu arkadaşlar. Hükümet olarak bu dirayeti gösterenlere Gazi unvanını vermenin en uygun formül olduğuna karar verdik. Sonuna kadar hak ediyorlar, bizimkisi sadece o hakkı teslim etmek. Bakalım gerçi daha 7 ay falan var ama benim temennim mümkün olduğunca çok yurttaşımızın bu ünvanı alabilmesi" sözleriyle de temkini elden bırakmama çağrısında bulundu.
Detaylar sızdı
Gazilik Unvanı ve maaşıyla ilgili düzenlemenin önümüzdeki günlerde netleşerek önerinin meclise getireleceği belirtilirken, tasarıyla ilgili detaylar da yavaş yavaş kulislere sızmaya başladı. Alınan bilgilere göre 2023 Mayıs ayına ulaşan vatandaşların üç ana gruba ayrılması planlanıyor.
Terör saldırısı, kaza veya afete doğrudan hedef olup yaralı kurtulanlar “A grubu Gazilik”, olay anında bölgede olup yara almadan kurtulmuş ama olayın şokunu yaşamış olanlar “B grubu Gazilik”, şans eseri o an orada olmayan ama bir sonrakine denk gelme ihtimali kuvvetli bir şekilde mevcut olanlar ise “C grubu Gazilik” unvanı alacak. Bu 3 gruba girmeyenler ise soğuktan ve açlıktan ölmemeyi başardıkları için en alt kademe olarak “D grubu Gazilik” sınıfında değerlendirilecek. Maaş derecesi ise A>B>C>D şeklinde ayarlanacak.




zaytung.com
________________

Sanalı bıraktım..
 
Alt 22 Mart 2023, 01:10   #2
Kayıtlı Üye
Aperson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Babalarının kesesi

________________

" ʟᴀ ɢᴀʟɪʙᴇ ɪʟʟᴀʟʟᴀʜ "
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:08.