IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2023, 14:17   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aldatılmak mı ? Aldanmak mı ?

Durumu şu şekilde ele alalım karşınızdaki bir insan sizi başka bir kadın aldattı veya sizleri aslında var olmayan bir duruma ikna etti ya da var olan bir şeyi sizden sakladı.
Bu durumda siz onun söylediği her şeyi var olduğuna inandığımız tüm insani yetenek öngörü ve tecrübelerinizi yok sayarak kabul etmiş oluyorsunuz. Yani kısaca aslında kafanızda Sadece karşınızdaki insanı sizi aldatmayacak veyahutta iç hata yapmayacağım bir varlık olarak belirlemiş ve o belirlediğiniz İlizyon kişiye teslim olmuş oluyorsunuz.
Peki karşınızda belirlemiş olduğunuz o sizi hiçbir zaman hiçbir şartta kaldırmayacak olan kişi özelliklerine gerçekten sahip olup olmadığını biliyor musunuz ?
Hayır! sadece olmasını umut ediyor, zannediyorsunuz.
Bir şeyi asla unutmamamız gerekmektedir Her insan doğru zaman geldiğinde ve şartlar olgunlaştığında herşeyi yapabilir….

Aldatmaya iten siz olabilirsiniz

Yukarıda belirttiğimiz yanılgıların yanı sıra karşınızdaki insanı sizi aldatmaya farkında olmadan Beyazıt’ta bilinçli bir şekilde yaptığınız davranış biçimleriyle Siz itiyor olabilirsiniz.
Buna çok basit bir Örnek vermek gerekirse ikili duygusal ilişki konusunda karşınızdaki kişi ile sürekli olarak duyduğunuz güvenden dolayı karşılıklı bir teslimiyet içerisine girmiş olabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda sizin içerisinde iste Bulunduğunuz her türlü durumu kabullenmesi ve sizinle oturum içerisinde bulduğu durumu kabullenmeniz durumunu ifade edebilir.
Fakat karşınızdaki kişiye Belki bu kabul durumundan ziyade cinsellik gibi ilgi görme isteği gibi derdinin sorulması gibi veya tam tersine sizin ihtiyaç duyduğunuz şeylerin sorulmasını bekleyiniz gibi duygular içerisinde olabilir.
Bu durum karşılıklı yüksek kabul den dolayı dile getirilmemesi Dolayısıyla duygusal boşluk yaratabilir ve bunun sonucunda her iki taraftan biri duygusal anlamda açlığını gidermek ihtiyacı ile dışarıya başka kişilerin ilgisine yönelebilir…

Aldatmamak ve aldatılmamak için ne yapmalı
Aldatmak ve aldatılma durumu ile karşı karşıya kalmamak için öncelikli olarak yapılması gereken şey sanmaktan vazgeçmektir.
İki kişinin Birbirini tanımadan sevmesi mümkün olmadığı gibi aşk arkadaşlık ve ya iş konusunda doğru şekilde iletişim kurmadan Birbirini tanımak da mümkün değildir.
Sağlıklı iletişim kurmak Karşınızdaki kişinin karakteri hakkında bir şeylere bildiğiniz sanmak yanılgısına sizi kurtaran ve ilişkiyi gerçek ve sağlıklı bir boyuta taşıyacak olan tek yöntemdir.
Başta kendinizi kandırmayı seçmezseniz kimse sizi hiçbir konuda aldatamaz.
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:20.