IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2021, 20:33   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Neden Aşık oluruz?



Neden ve Kime aşık oluruz konusu biraz çetrefillidir zaman zaman kendimiz bile aslında ben böyle insanları sevmem ama onu seviyorum derken yakalayabiliriz.
Her davranışı açıklamayı üstün görev bilmiş ruh sağılığı çalışanları da bu konuyu birçok araştırmaya dâhil etmişler ve anlamaya çalışmışlardır.

Gel gelelim aşk dediğimiz olay başlı başına açıklanması zor olduğundan mütevellit bir de üstüne kime aşık oluruz sorusu iddialı kaçmaktadır nitekim biraz iddiadan da kimseye zarar gelmez ?

İşin şakası bir yana herkes aşık olur ama herkes aynı sebepten ötürü aşık olmaz herkese göre karşısındakini çekici kılan farklı şeyler olabilir.
Evrim psikolojisine göre bize çekici gelene yani daha amiyane tabirle daha çok üreyebileceğimize inandığımız genlere sahip olana aşık oluruz.
Çekicilik ise bireyin diğer kişilerle bir arada olmayı tercih etme eğilimi günlük dilde sevmek, hoşlanmak, beğenmek gibi farklı sözcüklerle açıklanabilir.
Evrim psikologlarına göre biyolojik gerçekler kimleri çekici bulduğumuzda önemli yer tutar ve eş seçimimiz bu evrimsel güçlerin elinde bilinçdışı takılmaya devam ederler.
Çekici olmanız karşıdakine iki türlü mesaj yollar bir benim genlerim iyidir ikincisi östrojen ya da testosteron yönünden zenginim yani üreme potansiyelim yüksek.

Şimdi diyeceksiniz ki hocam Ferhat dağları Mecnun çölleri testesteron uğruna mı deldi onca aşk uğruna şiir hep hormondan mıydı?
Soru makul, romantik arkadaşlarımızı üzmeyelim tabi ki yeme içme sağlık cinsellik gibi temel içgüdülerimizin yanında duygusal bağlanmaya da ihtiyacımız vardır.
Her ne kadar Freud aşkı cinsel güdülerimizin maskelenmiş hali olarak kabul etse de bence başkalarına güvenmek adına bir ihtiyaç aşk ve bu ihtiyacımızı telafi edebilsek bizim çöllerimizde de çiçek açacak.

Alıntıdır.
________________

B
 
Alt 09 Eylül 2021, 20:52   #2
🌱
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

40kere diyince de aşık oluyo insanlar sdjk
Aşkın çivisi çıktı bence

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:37.