IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By Alisa
  • 1 Post By yeSa

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2024, 10:06   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hayır demenin 5 kolay yolu

Hayır demeyi öğrenmek, hem kendinize saygınızı korumanızı hem de karşınızdaki insana dürüst olmanızı sağlar. İçinizden gelmeyerek kabul ettiğiniz her şey öfkeye dönüşür ve ilişkilerinizi zedeler. En yakın arkadaşınız olarak sizlere hayır demenin yollarını açıklıyoruz. Hayır demenin yollarını öğrenerek, hayatınızda yeni sayfa açabilirsiniz.




Şimdinin kıymetini bilin

Zamanınızı değerli kullanın ve her zaman şimdinin kıymetini bilin. Hayır derken karşınızdaki kişiye ayrıntılı bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Bunu kısa ve net bir şekilde söyleyin ve zamanının büyük bir bölümünü başkalarına değil kendinize ayırın.

Kararlı olun

Hayır derken kararlı olmanız çok önemli. Eğer karşınızdaki sizin yumuşak olduğunuzu anlarsa, aynı konuyu yeniden gündeme getirecek ve ne yapıp edip sizden evet sözcüğünü alacaktır. Bu yüzden hayır derken kararlı olun ve fazla sert olmayan bir ses tonu kullanın.

Konunun kişisel olmadığını söyleyin

Hayır derken karşınızdaki kişiyi kırmamanız çok önemli. Bunu kişisel olarak algılarsa aranızda bazı problemler çıkabilir. Bu nedenle hayır demenizin onun karakteriyle alakalı olmadığını söyleyin.



Deneme yapın

Hayır demeden önce aynanın karşısına geçin ve birkaç kez egzersiz yapın. Hayır demeyi öğrenmek biraz zaman alsa da kısa bir süre sonra hayatınıza ne gibi kolaylıklar kazandırdığını göreceksiniz.

Alternatifli davranın

Eğer birine yardımcı olmak istiyor, fakat o dakika müsait olamıyorsanız, ona başka birini önerin ya da başka bir gün için söz verin. Böylece hem kendi zamanınız ve planınızdan çalmamış olur hem de istediğiniz yardımı yapmış olursunuz.



alıntı
GüLbahaR bunu beğendi.
________________

Sanalı bıraktım..
 
Alt 20 Nisan 2024, 16:37   #2
Standart

Hayır demeyi öğrenin kesinlikle kendiniz için.

GüLbahaR bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:20.