IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2024, 10:01   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İlişkiyi bitiren 4 şey



İlişkinizi mahvedecek pek çok alışkanlık ve hareket vardır. Ancak 50 yıldır yapılan araştırmadan sonra, Dr. John Gottman önemli ilişkileri çıkmaza sokan davranışları buldu.


Çoğu insan ilişkiyi bitiren bir numaralı şeylerin sadakatsizlik, cinsel ilişki eksikliği, kaliteli zaman eksikliği ve hatta belki de güven eksikliği gibi şeyler olduğunu söyler. Ancak bunların hiçbiri doğru cevaplar değil. 40.000'den fazla çiftin üzerinde yapılan çalışmalar; hor görme, aşağılama ilişkiyi bitiren bir numaralı davranış olduğunu ortaya koydu. Ayrıca bu dört problemli ilişki iletişimi türünü de dikkate almak gerekir...

1. Aşağılama


2. Eleştiri


3. Savunmacılık


4. Sessiz muamele, duvar örme


Hor görmenin boşanma ya da ayrılığın bir numaralı göstergesidir. Küçümseme, nefrete çok benzer. Partnerinizin sevilmediğini ve istenmediğini hissetmesine neden olabilecek bir iletişim biçimi ve ruh halidir.

Küçümsemeyle ilgili garip olan şey, iki kişinin birlikte çalışması yerine, hor görme onları yalnızca daha da uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda çiftleri bir savaş alanına da sokar. Ancak küçümseme sadece ilişkiler için kötü değildir, araştırmalar hor görmenin sağlığımıza da zarar verebileceğine işaret etmiştir. Araştırmaya göre; insanlar iletişimlerinde başkalarını hor gördüklerinde, kalp hastalığı ya da kanser gibi büyük bir hastalığa yakalanma olasılıkları daha yüksek.


Partnerinizle birbirinizi hor görüyormuş gibi hissediyorsanız, oturup olumsuz duygularla birlikte yüzleşmek yardımcı olabilir. Ek olarak, ilişkinizin devam etmesini istiyorsanız, partnerinizin takdir edildiğini bilmesini ve bunu düzenli olarak göstermesini sağlamanın son derece önemlidir.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Sanalı bıraktım..
 
Alt 20 Nisan 2024, 16:39   #2
Standart

Bunları görüpte halen ayrılmıyorsanız bir terapiye görünün derim.

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:36.