IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2024, 00:02   #1
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Herkes hemfikir mi?

Aşk, sanata, doğaya, insan hariç canlılara, bazen objelere duyulan bir his. Biz, insanların birbirlerine duydukları aşktan bahsedeceğiz.




Aşk, sanata, doğaya, insan hariç canlılara, bazen objelere duyulan bir his. Biz, insanların birbirlerine duydukları aşktan bahsedeceğiz.

Aşkın tarih boyunca yüzlerce, binlerce kez tanımı yapılmaya çalışılmış. İnsanlar karında uçuşan kelebekleri, ağızdan damlayan balları, gözlerden fışkıran alevleri, mavi ekran veren analitik düşünceyi nasıl tanımlayacaklarını şaşırmışlar. Anlat anlat bitirememişler; masallardan destanlara, romanlardan şiirlere hiçbir anlatıya sığdıramamışlar. Bunca eforun üstüne, herkesi tatmin eden evrensel bir tanım bulunamamış…

Peki bütün bu arayıştan sizin çıkarımlarınız ne derseniz, şöyle bir tanım yapma girişiminde bulunabiliriz: Aşk iki veya daha fazla insan arasında hissedilebilen kuvvetli duygusal bir bağdır. Bu insanlar yalnızca kadın ve erkekler değildir, cinsiyet kimliğinden, cinsel yöneliminden ve ifadesinden bağımsız herhangi biri veya birileri olabilir. Hissedilen bağın duygusal yoğunluğu, kuvveti ve devamlılığı da herkeste çeşitlidir. Bazıları ilk görüşte aşık olur ve hemencecik çok sıkı hisseder o bağı, bazılarıysa çok sonradan, sindire sindire aşık olur. Bazıları birkaç gün aşık kalır, bazılarıysa aylarca hatta senelerce. Bunlar normaldir. Aşk çok geniş bir hisse, içinde herkesi kapsayacak kadar yer vardır.

Peki bir şeyin biri tarafından aşk olarak tanımlanması, onu aşk yapar mı? Üç gün süren aşkla, onlarca yıl süren aşk aynı aşk mıdır? Aşk, beyana mı bağlıdır?

Aşk romantik midir, şehvetli mi? Sürekli midir, tek seferlik mi? Sakin ve dingin mi, yoksa çalkantılı ve dengesiz mi? Eğer aşk bunların her biri ya da hiçbiri ise, nasıl tek bir şey olabilir ki? Belki aşkı aşk yapan tam da bu hali…


ALINTI
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:04.