IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2024, 22:07   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ortaçağ dinozorları kafa karıştırdı: 1562'de yapılmış tabloda dinozor ne arıyor?

Dinozorlar 16. yüzyılda yaşıyor muydu? Bırakın yaşamalarını o çağda insanlar onların varlığından dahi haberdar değildi. Ancak Pieter Bruegel'in 1562'de çizdiği tabloda insanların Sauropodları ve Brachiosaurusları andıran dinozorlara bindiği görülüyor... Bu da komplo teorilerine düşkün insanların kafasını karıştırmaya yetiyor! Peki nedir işin aslı ve o çizimler nereden çıktı?

İnternet üzerinde zaman zaman, insanların eski bir tabloda gördüklerini yorumlayarak zaman yolculuğuna dair kanıt bulduklarına dair paylaşımlarla karşılaşabiliyoruz. Ve "gizem" arayan komplo teorisi düşkünü insanlar işin bilimsel yanndan önce, kurgudaki ilginçliğe kapılabiliyor!

Tablonun Ressamından haberleri yok ama dinozorların keşif tarihini biliyorlar

Ve şimdi buna benzer yeni ve eğlenceli bir durumla karşı karşıyayız. “Peter·Bruce Gale”in 1562 yılında yaptığı bir tablo nedeniyle bazı insanlar, dinozorların 500 yıl önce insanlarla birlikte yaşadığına inanıyor. Böyle bir gönderide Instagram kullanıcısı historyunreal “Bu Peter Bruce Gale’in 1562’de yaptığı bir tablo... Sözde dinozorlar hakkında herhangi bir şey öğrenmemizden 300 yıl önce” diyor.

Başka hiçbir kanıt bulunmamasına rağmen, pek çok kişi Sauropodları ve Brachiosaurusları at gibi sürerek gezinmemiz tuhaf değil mi?” ve benzeri şekillerde bu tablo hakkında yorum yapıyor.


Öncelikle, bu tablonun çizeri “Peter·Bruce Gale” olmadığı gibi, bu komplo teorisi dışında kendisine dair herhangi bir referans da bulunmuyor. Bu tablonun (Saul’un İntiharı) sanatçısı Flaman Rönesans sanatçısı Pieter Bruegel.

Tablo İncil'den bir sahneyi betimliyor

Tablo, İncil’de anlatılan, Kral Saul’un Gilboa Dağı’nda Filistinliler tarafından yenilgiye uğratılmasının ardından intihar etmesi olayını resmediyor.



Tablo gerçekten 1562’de çizilmiş ve arka planda, bazı tuhaf küçük yaratıkları süren adamlar gösteriyor. Ancak bunlar dinozor değiller. Pek çok paylaşımın belirttiği gibi, bu durum, zamanda yolculuk eden dinozorlardan ya da insanların hep dinozorlarla beraber yaşadığının örtbas edilmesinden ziyade, “Pieter’ın hiç deve görmemiş olmasından” kaynaklanıyor. İncil’de Kral Saul’a atıfta bulunulurken develerden de bahsediliyor ve bu yüzden ressamın muhtemelen develeri onları arka plana dahil etmeye çalıştığı tahmin edilebilir.

Tıpkı Avrupa ortaçağ resimlerinde aslanların ve diğer pek çok egzotik hayvanın kötü bir şekilde çizilmesi gibi, deve çizimleri de oturan model bulunmaması (aynı zamanda yaratıkları görmüş olan sanatçıların üslup seçimlerinden) durumundan etkilenmiştir. Develerin onları görmeyen ressamlar tarafından çizilen diğer pek çok resmi de garip kanatsız ejderhalardan gizemli uzun boyunlu yaratıklara kadar pek çok farklı canlıya benziyor.

Not: 12 Mart 1784'de Axminster'da doğan ve 14 Ağustos 1856'da Islip'te doğan jeolog ve paleontolog William Buckland, resmi kayıtlara göre; 1824'te fosil parçaları üzerinden ilk dinozor teşhisini yapan bilim adamdır.

webtekno.com

________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:14.