IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2024, 14:17   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart En Eski Mezarlarda Önemli Keşif, Taş Devrine Dek Uzanıyor.


Afrika'da bulunan en eski insan DNA'sı şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Fas'taki ünlü Grotte des Pigeons mağarasında keşfedilen mezarlardan elde edilen örnekler Taş Devrindeki göçlere dair yeni bakış açıları getiriyor.



DNA örnekleri, Fas’ın Taforalt köyü yakınlarında dünyanın en eski mezarlıklarından Grotte des Pigeons’tan elde edilmişti. 1940’lı yıllardan itibaren süren kazılarda 2006 yılında mezarlar keşfedildi. Live Science dergisinin haberine göre; 15.000 yıl önce avcılık-toplayıcılık yapan insanlar, bu mağarada ölülerini hayvan boynuzları ve diğer mezar hediyeleriyle gömüyorlardı.

Mağaradaki ilk çalışmaları yürüten araştırmacılar bu insanların kültürünü Iberomaurusian kültürü olarak adlandırdı. Kuzey Afrika’da Fas, Cezayir ve Tunus’ta yaşayan Iberomaurusianların, Avrupa’ya göçlerle yakından bağlantılı oldukları, Akdeniz üzerinden Avrupalı ilk yerleşimcilerle bağlantı kurmuş olabilecekleri tahmin ediliyordu.

Yapılan son çalışmalar ise Iberomaurusianların kökenleri hakkında farklı ihtimalleri gündeme getirdi. Arkeologlar son kazılarda, iç kulaklardaki petröz kemiklerine ulaştı. Almanya’nın Max Planck Enstitiüsü araştırmacıları, 5 bireyde sadece annelerden çocuklarına geçen bir çeşit DNA yapısını keşfetti.

Sonuçları Science dergisinde yayımlanan araştırma, Grotte des Pigeons’a gömülü insanların Avrupalılarla bağlantılı olabileceği teorisinin aksine, hiçbir genetik bağlantı olmadığını ortaya koydu. Analizlere göre Iberomaurusian DNA’larının yaklaşık üçte biri Sahra-altı Afrikalıların DNA’sına benziyordu. Bulguların Kuzey Afrika ve Yakın Doğu arasındaki erken temaslara dair yeni kanıtlar olduğu iddia ediliyor.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:05.