IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2022, 19:50   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart iPhone'unuzda daha iyi fotoğraflar ve videolar nasıl çekilir?

iPhone'unuzda daha iyi fotoğraflar ve videolar nasıl çekilir?

Apple, iPhone'un kamera sisteminde çeşitli özellikler sunar. İşte iPhone'unuzda çok daha iyi fotoğraflar ve videolar çekmenin yolları.



Apple, en iyi telefon üreticilerinden biri olmayı başardı. Şirket, iPhone modellerinde kamera, yazılım ve daha pek çok benzersiz özellik sunuyor. Bu özellikler ve iyileştirmeler ile birçok kişi, özellikle kamera açısından birincil cihazı olarak iPhone'larını kullanıyor. iPhone'un en ayırt edici özelliklerinden biri kamera sistemidir. Modern teknolojik lensler sayesinde insanların daha iyi fotoğraf çekmesine yardımcı olur. Ancak, iPhone'unuzda çok daha iyi fotoğraflar ve videolar çekmenin birkaç yolu vardır. İşte yollar…

iPhone'da daha iyi fotoğraflar ve videolar çekin

Günlük hayatımızda fotoğraf veya video çekmeyi severiz. Ancak bunu iPhone gibi mobil cihazlarımızla yapmak artık daha kolay . Apple'ın iPhone'larında kamera üzerinde birçok farklı işlev bulunur. Kamera uygulamasında kamera modları arasında geçiş yapabilir ve bazı seçenekleri değiştirebilirsiniz, ancak iOS Ayarlar uygulamasında da seçenekleri değiştirebilirsiniz.



Izgarayı aç
Izgara özelliği sayesinde iPhone'unuzu doğru konumda tutabilir, kolayca odaklanabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bu özellik, iPhone'unuzda daha iyi ve daha doğrudan fotoğraflar çekmenize yardımcı olur. Kompozisyon bölümünde açabilirsiniz ve ardından ızgara çizgilerini göreceksiniz.

ayna ön kamera
Fotoğraflarınızda olduğunuz gibi görünmek ister misiniz? Ön kamerayı kullanarak fotoğraf çektiğinizde, ayarlar nedeniyle bunlar tersine çevrilir. Ön kamerayı aynala seçeneğini kamera ayarlarından Kompozisyon bölümünden açabilirsiniz .




ProRAW ve ProRES

Apple, iPhone'larda fotoğraf çekmek için kamera sistemini geliştirmek için bazı özellikler yayınlıyor. Şirket, iPhone 12 Pro'da ProRAW formatını ve iPhone 13 Pro'da ProRES'i ekledi. Bu özellikler sayesinde daha kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. ProRAW, parlaklık, gölgeler ve renkler gibi tüm verilerle fotoğraf çekmenizi sağlarken, ProRES daha iyi kalite için minimum sıkıştırma ile fotoğraf çekmenizi sağlar.

iPhone'unuzda daha iyi fotoğraflar çekmenin diğer yolları
Makro Kontrolü
Video çözünürlüğünü değiştirme
Ayarları Koru


Ek olarak, alttaki menüyü yukarı kaydırarak daha fazla seçenek bulabilirsiniz. Fotoğraf Stillerini, En Boy Oranını değiştirebilir, filtre uygulayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.




Keyifli Forumlar



Alıntıdır:
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:57.