IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By KriminaL

 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2022, 17:12   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Apple, Casuslar Tarafından Dinlendiğinizde iMessage’dan Bildirim Gönderecek

Apple, Casuslar Tarafından Dinlendiğinizde iMessage’dan Bildirim Gönderecek.




Apple’ın yeni güvenlik güncellemesi sayesinde casuslar sizi dinlediklerinde iMessage tarafından dinlendiğinize dair bir uyarı alacaksınız.

Şirket, yeni iMessage Kişi Anahtarı Doğrulama sistemi sayesinde kullanıcılar, dijital tehditlerle karşı karşıya kaldıklarında konuşmalarının ele geçirilmediği ya da dinlenmedikleri konusunda emin olmalarını sağlayacak.

Apple tarafından 7 Aralık Çarşamba günü yapılan basın açıklamasına göre, iMessage görüşmesinde bulunan her iki taraf da yeni güvenlik özelliğini aktif ettiğinde, casuslar sistemi ele geçirmeyi başarırsa sistem tarafından bir uyarı alacaklar.





iMessage sistemi uzun zamandır uçtan uca şifreleme sayesinde güvenli tutuluyor. Ancak iCloud üzerinde aynı sistem henüz kullanılmıyordu. Apple, iCloud yedeklemeleri için de uçtan uca şifreleme ekleyerek iCloud için Gelişmiş Veri Korumasını kullanıma sunacağını duyurdu.

Eleştirmenlerin de söylediği gibi, iMessage üzerinden gönderip aldığınız mesajlar da iCloud yedeklemelerine dahil edilebilir. Şimdiye kadar bu mesajlar uçtan uca şifreleme ile korunmuyordu. Ancak Apple’ın geçtiğimiz Çarşamba günü yayınladığı duyuru artık iCloud’un da uçtan uca veri şifrelemeye sahip olduğunu söylüyor.

iMessage’ın yeni güvenlik sistemi, casuslar telefonunuzu eriştiğinde size bildirim gönderip gönderemeyeceği henüz belli olmasa da, bu güvenlik güncellemesi iMessage kullanmak isteyen kullanıcılar için büyük bir adım olacak.




Keyifli Forumlar Dilerim.




Kaynak: Technopat
Murat bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:44.