IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2022, 18:13   #1
Kayıtlı Üye
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart iPhone 14'ün her zaman açık ekran özelliği yenileniyor



Apple, yeni iOS 16.2 beta sürümüyle birlikte Always On Display (her zaman açık ekran) özelliğinde önemli bir değişiklik yaptı.

Her zaman açık ekran (Always On Display) özelliği, günümüzde birçok OLED/AMOLED ekranlı cihazlarda kullanılan ekranın sürekli açık olması özelliğine deniyor.

Bu özellik, telefonun ekranı kapalı olsa bile saat ve bazı bilgileri ekranda görmemizi sağlıyor. Daha sonra ise birçok android telefon ve akıllı saat, Always On Display özelliğinden yararlanmaya başladı.

Özellik sayesinde, ekranın büyük bir bölümündeki pikseller söndürülür ve ekranın siyah görülmesi sağlanır. Ardından saat gibi görmek istediğiniz özellikler aydınlatılır.

iPhone 14'ün her zaman açık ekran özelliği değişiyor

Apple, yeni iPhone 14 serisinin Pro ve Pro Max modelleriyle birlikte Always On Display özelliğini sunmuştu. Ancak bu özellik, sadece saati ve bazı bildirimleri değil, arka plan görsellerini de gösteriyordu.

Apple’ın Always On Display özelliği, aslında bu yönüyle bakıldığında kullanıcılar için sadece parlaklığı çok kısılmış bir ekran olarak görev yapıyordu. Bu nedenle özelliğin pek de bir anlamı kalmıyordu.



Yeni iOS 16.2 işletim sisteminin üçüncü geliştirici betası, Always On Display ekranında arka plan görseli ve bildirimleri kapatmayı sağlayacak özelliklere yer verdi. Bu sayede kullanıcılar, ekranda yalnızca saati görebilecek.

Yeni değişiklik, henüz beta sürümünde olduğu için, kullanıcılara bir sonraki güncellemede sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.



Kaynak ; EnSonHaber
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:40.