IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Keystone

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Ağustos 2021, 09:20   #1
Asil
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Apple, kendi 5G modemini üretmekte kararlı

Apple, kendi 5G modemini üretmekte kararlı




Apple 5G modem konusunda çok kararlı. Çünkü Cupertino merkezli şirket, önümüzdeki yıllarda tamamen kendi tasarladığı parçalarla bir iPhone üretmek istiyor. Temel amaç ise dışa bağımlılığı düşürmek.

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Apple 5G’ye geçiş sürecini bir hayli sancılı geçirmişti. O dönemde Apple’ın arası Qualcomm ile pek iyi değildi. Dahası iki dev mahkemelik olmuştu ve Qualcomm Apple’dan hatırı sayılır bir tazminat talep ediyordu.

Bu bağlamda Apple da 5G için rotasını Intel’e çevirdi. Fakat burada aradığını bulamayınca, el mahkum Qualcomm’a istediği tazminatı ödemek zorunda kaldı.



Bu sıkıntılı süreç Apple’ın acilen 5G modemini üretmesi için önemli bir işaretti. Tim Cook ve ekibi zaman harcamadan kendi modemlerini üretmek için işe koyuldular.

Apple’ın bir süredir kendi modemi üzerinde çalıştığı zaten biliniyordu. Apple’a yakın kaynaklardan biri olan Ming Chi Kuo sonunda bu modemin ne zaman geleceğini açıkladı.

Kuo’ya göre Apple’ın kendi üretimi olan 5G modem 2023’ün ilk yarısında kullanılabilir olacak. Bu da 2023 yılında gelecek olan iPhone modemlerinde Apple’ın kendi ürettiği modemleri kullanacağı anlamını taşıyor.

Apple zaten kendi yongasını kendisi üretiyor. Yani yonga içerisindeki CPU ve GPU patentleri Apple’a ait. Modemi de kendi üretmeye başladığı zaman dışa bağımlılığı minimuma inmiş olacak. Elbette önümüzde 2 senelik bir süreç var. Bakalım Apple gerçekten de kusursuz bir 5G modem geliştirmeyi başarabilecek mi? Bunu zaman gösterecek.
LaviNya bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:29.