IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2022, 04:44   #1
Standart Ozon Tedavisi Güvenli Midir?




Ozon Tedavisi Güvenli Midir?

Her ne kadar bazı araştırmalar ozon tedavisinin yararlı etkilerinin tutarlı ve güvenli olduğunu rapor etse de bazı kaynaklar gerçek etkinliğini veya güvenliğini bilmek için yeterli kanıt olmadığını söylemektedir.

2019 yılında Amerika gıda ve ilaç İdaresi, ozonun tıbbi tedavi olarak kullanılmasına karşı bir açıklama yayınladı. Ozonun toksik bir gaz olduğunu ve destekleyici tıpta veya önleyici tıpta bilinen yararlı bir uygulaması olmadığını söylüyorlar.

Dezenfektan olarak kullanımıyla ilgili olarak Amerika gıda ve ilaç İdaresi, “ozonun bir mikrop öldürücü olarak etkili olduğunu, insan ve hayvanlar tarafından güvenli bir şekilde tolere edilebilecek konsantrasyondan çok daha yüksek bir konsantrasyonda bulunması gerektiğini” belirtmektedir. Amerikan gıda ve ilaç idaresinin bu açıklaması 2019 yılında ozon tedavisi fiyatlarını düşürmüş ve tercih edilmesini azaltmıştır.

Ozon tedavisinin geçmişte bazıları şiddetli olan olumsuz etkileri olmuştur.

Kanser ile ilgili olarak bazı kaynaklar, pulmoner emboli yaptığı rapor edilmiştir ve ozon infüzyon damardan doğrudan verilmesiyle ciddi sorunlar ile sonuçlanan raporlar olduğunu söylemektedir.

2005 yılında yapılan bir araştırma ise, hava embolisi ile ozon terapisi gördükten sonra, kanla taşınan enfeksiyonlara ve gözde görme kaybı olduğu rapor edilmiştir.

Ozon gazının kendisi insanlar için zararlıdır. Ozona maruz kalma solunum yolu hastalıklarından ölüm riskinde önemli bir artış ile ilişkilidir ve dumanda azot dioksit ile bulunduğunda insanların akciğerleri üzerinde iyi bilinen toksik etkileri olduğu bilinmektedir.

Küçük miktarlarda ozon bile akciğerleri ve boğazı tahriş edebilir, bu da öksürük, nefes darlığı ve akciğer dokusuna zarar verebilir.

Tüm bu etkilerin azalması işinin ehli bir uzman tarafından tedavinin uygulanması ile çözülmektedir. Bu yüzden ozon tedavisi fiyatları genel itibariyle diğer tedavi yöntemlerinden biraz yüksektir. Ancak 2010 ve sonrasındaki dönemde ozon tedavisi fiyatları konusunda düşüş yaşandığı bilinmektedir.

Alinti: estpoint.com.tr
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:16.