IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2022, 21:47   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Adaçayının Faydaları

Bitki çayları raflarında sıkça yer alan adaçayı A, B, C ve K vitaminleri açısından oldukça zengindir. Besin değeri de tatmin edici özelliktedir. Kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum içeren adaçayı bir kişinin günlük mineral ihtiyacını karşılayabilir. Tatlı ve yumuşak bir içime sahip olan adaçayı, yıllardır alternatif tıp alanında pek çok derde derman olması amacıyla tüketilmektedir. Günümüzde de önemini koruyan adaçayı faydası hakkında hazırladığımız bu yazıda, birçok rahatsızlığınıza doğal çözüm bulabilirsiniz.

Bu yazımızı okuduktan sonra adaçayının mideye faydaları, adaçayı sabunu faydaları, adaçayının diş etine faydaları ve adaçayının yüze faydaları hakkında şifalı bilgilere sahip olabilirsiniz. Evinizde adaçayına yer açmak için yazımız sizlerle.

Uykudan önce adaçayı ile gargara yapılmasını tavsiye eden İbrahim Saraçoğlu, bu yöntem ile boğaz enfeksiyonlarının önüne geçebileceğinizi ifade ediyor. Gribe karşı da bir önlem almak isteyenlerin adaçayı gargarası yapması gerektiğini belirtir.
Bademcik iltihaplarında, ishal durumlarında, ağız kokularında, diş eti iltihaplanmalarında ve stresli günlerde bir fincan adaçayının sizi daha iyi hissettireceğini söylemektedir.
Adaçayının etkilerini belirtirken Antik dönemlerde sebze ve meyve bahçelerinin etrafına dikildiğini de anlatır İbrahim Saraçoğlu. Bunun amacı böceklerin gelmesini önlemektir. Yani adaçayı, bakteri ve mikrop kovucu bir bitkidir.
Adaçayının doğal bir antibakteriyel ve antiviral olduğunu da danışanlarına duyurur.
Ağız içinde oluşan yaraları iyileştirmek için adaçayını içmenizi ve adaçayı ile gargara yapmanızı öneriyor. Adaçayının diş etine faydaları ve ağız içi enfeksiyonlarına olan etkisini görmeniz için; adaçayını tüketebilirsiniz.
Ayrıca adaçayı mantara neden olan bakterileri de yok edecektir. Mantar problemlerinde adaçayı tüketerek, vücudunuzu arındırabilirsiniz. Böylece mantarın yayılmasını da önlersiniz.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:12.