IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2021, 18:55   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Diyabete Iyi Gelen Yiyecekler

Halk arasinda seker hastaligi olarak bilinen diyabet hastaligi farkli tipleri bulunan ve herkeste farkli bir sekilde seyreden bir hastaliktir. Ciddi bir hastalik olan diyabet hastaligina sahip olan kisilerin omur boyunca saglikli ve duzenli beslenmeleri gerekir. Bu hastalar ozellikle rafine sekerden uzak durarak iyi bir diyet uygulamalidir. Diyabet hastaligi ile mucadele ederken isinizi kolaylastiracak pek cok besin bulunur. Bu besinleri beslenme duzeninize dahil ederek diyabete iyi gelmelerini saglamak mumkundur. Bu besinleri kullanirken kullanilan doza ve kullanilan saate cok dikkat etmek gerekir. Pek cok kiside bulunan diyabet hastaliginda dikkat edilmesi gereken en onemli sey besinlerdir. Bu sebeple cok hassas davranmak gerekir.


Tarçın
Diyabet hastaligi ile birlikten seker kullanimini tamamen birakmak gerekir. Kisinin seker ihtiyacini tarcin ile tamamlamis hissi yaratiyor olmasi seker kullanimini azaltir. Cayi sekerli icenler icin bir kurtarici olmaktadir. Cayin icerisine biraz kok tarcin ilave ederek seker dengesini saglamak mumkundur. Ayni zamanda tatli yemek isteyen kisilerin de tarcin ile bu isteklerini gidermek mumkundur. Tarcinin en buyuk faydalarindan biri vucuttaki glikoz emilimini azaltarak sekerin vucuda zarar vermesine engel olur. Ayni zamanda kisinin yemek ihtiyacini da azaltarak daha az yemek yemeye yardimci olur. Fakat tarcin toz seklinde degil de kok seklinde kullanildigi zaman daha faydali olur. Tarcin seker seviyesini dusurmenin yani sira vucuda pek cok faydasi da bulunur. Kilo vermek isteyip veremeyen kisiler icin seker dengesini sagladigi ve istahi kapattigindan dolayi kilo vermeye yardimci olur.


Zerdecal

Zerdecal sari rengi ile sofralara renk katan bir baharattir. Sari rengi ile istah acmanin yani sira icerisinde bulunan maddeler ise diyabeti dusurmede buyuk rol oynamaktadir. Kan sekerinin dengelenmesinde cok buyuk bir rol oynar. Bu onemli baharat seker seviyesini cok fazla dusurur ve vucut sagligini en iyi seviyelere cikarmayi basarabilen bir baharattir. Fakat asiri kullanim durumunda ayni zamanda zerdecal kok seklinde de cok fazla kullanilir. Gribal enfeksiyon ve enfeksiyon durumlarinda da Diyabete Iyi Gelen Yiyeceklerzencefilin etkisi cok buyuktur. Zerdecal en ideal sekilde kullanmak icin kaynar su icerisine bir tutam veya toz seklinde biraz demlendiginde kilo kaybi saglar. Diyabet hastaligi ile mucadele eden kisilerin sofrasinda mutlaka bulunmasi gereken cok onemli bir urundur. Diyabet icin kullanildigini goz onunde bulundurarak kesinlikle bal ile tuketilmemelidir. Ayni zamanda bu baharati yemeklerde de kullanmak mumkun. En onemli noktalardan biri de zencefil kullanimi sirasinda bol su tuketmek gerekir.


Zencefil

Son zamanlarda her yas grubunda ortaya cikan bir hastalik olan diyabet hastaligi icin dogal yollarla pek cok cozum aranir. Diyabet hastaliginda zencefil kullanimi diyabeti dusuren ve normal seyirlerini gelmesini saglayan en onemli baharatlardan biridir. Zencefil pek cok gribal enfeksiyon ve kis aylarinin gelmesi ile birlikte olusabilecek nezle gibi durumlara karsidan dogal bir antibiyotiktir. Bu ozelliklerinin yani sira kan sekerini dusurmesi oldukca onemli bir ozelligidir. Zencefilin iki turlu kullanim sekli vardir. Bunlardan birisi toz seklinde bulunan zencefili bir bardak sicak suyun icinde demleyerek tuketmek seklindedir. Bir diger yontem ise kok halinde bulunan zencefili kabuklarindan arindirarak bir demlik icerisine kucuk parcalar halinde katilip demlenmesi seklinde olabilir. Ayni zamanda kok haline yani taze halini rendeleyerek de kullanmak mumkundur. Gribal enfeksiyonlarda zencefil balla tuketilirken diyabet ile mucadele durumlarindan kesinlikle bal eklenmez. Tabii bir de bol su icerek kan sekeri dengesini duzenlemek gerekir.


Ceviz ve Ceviz Suyu

Ceviz ve ceviz suyu kullanimi diyabet hastaliginin dogal tedavi yontemleri arasinda en onemli yontemlerden biridir. Ayni zamanda cok da saglikli bir yontemdir. Kisinin istegine gore ya bir gun icerisinde 2 buyuk ceviz yemek ya da cevizi bir bardak suyun icerisine koyarak bir gun bekletilecek sekilde demlenmesi sonucu bu suyu icmek seklindedir. Kan sekeri dusurmenin yani sira yuksek kolesterolu de dusurmede faydali bir besindir. Ayni zamanda ceviz ya da Ceviz suyu vucuttaki iltihaplarin atilmasina da yardimci olur. Ceviz suyunu hazirlamak icin yaklasIk 2 adet cevizi 200 milimlik bir su bardaginin icerisine koyarak bir gun bekletmek gerekir. Genelde geceden hazirlanip sabah ac karnina tuketilmesi daha faydalidir. Diyabet hastaligi bulunan kisiler mutlaka bu yontemi yaklasIk 1 ay boyunca uygulamalidir. 1 ayin sonunda vucut kan duzeyinde normallesmeler gorulecektir. Bu yontemi uygularken en cok dikkat edilmesi gereken sey duzenli ve kuralina uygun sekilde yapilmasi gerektigidir.


Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:26.