IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2022, 18:15   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zencefil ve çayının faydaları


Bitkiler; her zaman hayatımızın her anında bizlere çeşitli şekilde yardımcı olmak üzere varlıklarını hatırlatırlar. Kış soğuklarından korunmak, yaz sıcaklarında daha güçlü kalmak ve hastalık dönemlerinde bir an önce ayağa kalkıp toparlanmak için çoğu zaman eczaneden önce bitkilere yönelmekteyiz. Doğanın insanlığa sunduğu bu sonsuz armağan hem ekonomik hem de oldukça etkili bir şekilde insanları çekmektedir.

Bitkilerin şifasından yola çıkarak hazırladığımız bu yazı ile zencefil faydaları hakkında pek çok bilgiye sahip olabilirsiniz. Zencefil doğru zamanda ve doğru şekilde kullanıldığında vücut ve bağışıklık sistemi için sihirli bir hale gelecektir. Zencefilin faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da vurgulanan bir konudur. Haydi o zaman Güneydoğu Asya’nın özellikle de Hindistan’ın mucizelerle dolu bitkisi zencefili, faydaları ile bu yazıda tanıyalım! Şifa aradığınızda zencefil çok yakınınızda.

Zencefil Çayının Faydaları Nelerdir?
Kış soğuklarında sıkça tercih edilen şifa dolu bitki çayları arasında yer alan zencefil çayı sizleri her zaman daha dinç bir hale getirecektir. Sağlıklı günler ve enerji dolu bünyeye sahip olmak için işte bilmeniz gereken zencefilin çayının faydaları:

1-Zencefil çayının bol antioksidan içerdiğini ifade edelim. Antioksidan bir çay olduğundan vücudunuzun arınmasını, zararlı maddelerden temizlenmesini ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

2-Ağrı kesici özelliği olan zencefil çayı, kas ve kemik ağrılarını ortadan kaldırdığı gibi baş ağrısı durumlarında tercih edildiğinde baş ağrısını gidermektedir. Aynı zamanda boğaz ağrıları için de etkili bir çay tercihidir.
4-Zencefil C vitamini yüksek bir bitkidir. C vitamini ise sizi gripten ve soğuk algınlığından koruyacaktır. Havaların soğuk olduğu günlerde fincanlarınızdan eksik olmamalı.
4-Zencefil çayı doğal bir yağ yakma iksiri olabilir. Düzenli olarak zencefil çayı tükettiğinizde metabolizmanız hızlanacak ve yağ yakım işleminiz gerçekleşecektir. Bu durum da sizin zaman içinde kolaylıkla kilo vermenizi sağlayacaktır.
5-Kan şekerini düzenlemede görevli olduğundan, gün içinde tokluk hissi verecektir. Böylece daha az yiyerek zayıflamanızı daha da kolaylaştıracaktır.
6-Zencefil çayında bulunan B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyum mineralleri sayesinde gün içinde almanız gereken mineralleri bir fincan zencefil çayı ile karşılayabilirsiniz.
7-Kan dolaşımını kolaylaştırarak vücudunuzun daha güçlü kalmasını sağlar. Düzenli olarak zencefil çayı içerseniz ani üşümeler ve terlemelerden kurtulabilirsiniz. Vücut direnciniz daha dengeli ve sağlıklı hal alacaktır.
8-Zencefilin mideye faydaları limon ile ortaya çıkacaktır. Zencefil çayınıza bir dilim limon atarsanız, mide bulantılarını giderebilirsiniz.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:11.