IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2023, 08:45   #1
Standart Kronik İdrar Yolları Enfeksiyonlarına Karşı Karnabahar Kürü

Kronik İdrar Yolları Enfeksiyonlarına Karşı Karnabahar Kürü

Karnabahar, özellikle kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında bilinen en etkili sebzedir. Kronik idrar yolları enfeksiyonuna karşı karnabahar kürü uygulanırken aşırıya kaçmadan bir miktar C-vitamini takviyesi yapmakta fayda vardır. Çünkü alınan ilave C-vitamini idrarı asidik yapacağından, idrar yolları enfeksiyonuna neden olan bakterilerin yok edilmelerinde de yardımcı ve destekleyici rol oynayacaktır. İdrarın asidik olması, idrar yollarındaki bakterilerin çoğalmalarının (üremelerinin) önemli bir oranda yavaşlatılması, durdurulması veya engellenmesi anlamına gelir. Zaman zaman uygulanacak olan karnabahar kürü, özellikle kronik idrar yolları enfeksiyonu şikâyeti olanlara mükemmel bir önleyici çözüm getirebilmektedir.

Karnabaharı kullanırken karın bölgesinin çevresindeki 4-5 adet yaprağı da beraberinde pişirilmelidir. Çünkü özellikle yapraklarında bol miktarda kansere karşı önleyici gücü olan beş tane koruyucu etkin madde mevcuttur. Bunlar sırasıyla alfa-tokoferol (E-vitamini), caffeic asit, kaempferol, phytic asit ve rutindir. Özellikle E-vitamini ve caffeic asit, yapraklarında daha zengindir. Karnabaharın yaprakları bununla da kalmayıp tam yedi tane kataraktı önleyici (anticataract) etkin madde de içermektedir.

Yine karnabaharın yapraklarında bilinen dokuz tane tansiyon düşürücü (hypotensive) aktif madde bulunmaktadır. Bunlardan en önemli iki tanesi alpha-linolenic asit ve tryptophandır. Karnabaharın diğer bir güçlü özelliği de yirmibir tane antioksidan madde içermesidir. Kansere karşı koruyucu antioksidan maddeler yine özellikle yapraklarında yoğunlaşmıştır. Bu nedenle, size önerim karnabaharı kür olarak uygulamaya karar verdiğiniz takdirde bir miktar yapraklarını da kullanmanızdır. Haşladığınız karnabaharın da suyunu atmayınız. Eğer çok az su kullanarak kısık ateşte en fazla beş dakika haşlarsanız, suyunu da servis yapabilir veya içebilirsiniz.

Yapraklarını yemek zorunda değilsiniz, çünkü hemen hemen gerekli tüm etkin maddeler haşlama esnasında fazlasıyla suyuna geçmektedir. Karnabaharın haşlanması esnasında kendine özgü bir koku yayılır. Eğer, o gün karnabahar pişirilmişse, kapıdan içeriye girdiğinizde mutfaktan yayılan kokusundan kolayca anlayabilirsiniz. Şüphesiz, her yemeğin kendine has kokusu vardır. Ancak, karnabaharın pişirilmiş kokusu, pek çok insana hoş gelmemektedir. Kendine özgü bu kokuyu veren, karnabaharda bulunan kükürtlü bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Bunlardan bazıları dimethyl sülfid, allyl isothiocynate ve trimethylsülfiddir. Çiğ olarak, tadına bakıldığında çok hafif buruk-acı bir tat algılanır. Bu da, içerdiği sinigrin maddesinden kaynaklanmaktadır.

Karnabaharın yapraklarında bu kadar şifalı madde varmış diyerek yemeklerinizde abartılı sayıda karnabahar yaprağı kullanmanıza gerek yoktur. Karnabaharı tansiyon düşürücü bir ilaç olarak da düşünmemek gerekir. Burada vurgulanmak istenen, pazardan aldığınız karnabaharın yapraklarının da ne derece şifalı olduğunu ortaya koymak ve yapraklarının tümüyle atılmasını önlemektir.

Karnabaharın yapraklarında bulunan antioksidan maddelerin bazılarını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz. Kansere karşı koruyucu olan bu etkin maddelerin çoğu, aynı zamanda da antioksidan özelliklidir.

Tablo: Karnabaharın Özellikle Yapraklarında Bulunan Antioksidan Maddelerden Bazıları

Antioksidan madde

Antioksidan madde

Alanine

Alfa-tokoferol (E-vitamini)

Ascorbic acid

Beta-karoten

Ferulic acid

Histidin

Salicylic acid

Quercitrin

Phytic acid

Quercetin

Kaempferol

Rutin

Chlorogenic acid

P-hydroxy-benzoic acid

Chlorophyll

P-coumaric acid

Caffeic acid

Selenyum

Karnabahar, enfeksiyonlara karşı etkin ve antibakteriyel özellikte birçok aktif madde içermektedir. Bunlardan bazıları stigmasterol, vanillic asit, squalene, sinigrin, sina*** asit, salicylic asit, quercitrin, quercetindir. Karnabaharda çok az miktarda bulunan ferulik asitse çok yönlü etkin bir maddedir. Bu yönlerinden en önemlileri antibakteriyel (bakteri yok edici), antikanser (kansere karşı koruyucu) ve antialerjik ve de antiviral olmasıdır. Bu etkin madde çok az miktarda bulunur, ancak karnabahardaki diğer bazı aktif maddeler ferulic asidin çok yönlü bir etkin madde olmasını oldukça güçlendirmektedir.


kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:21.