IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Gülümse

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2023, 19:51   #1
Editör
Gülümse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sinameki Otunun Fayda ve Zararları


Sinameki Otunun Faydaları Nelerdir?

*Sinameki otunda bulunan bazı bileşenler vücutta oluşan parazitlerle savaşmaktadır. Bağırsak kurtları ile savaşır ve bağırsak sağlığınızı korur. Böylece mideniz daha iyi hisseder.

*Sinameki otu diüretik ve antioksidan bir bitkidir. Bu etkisi sayesinde vücudunuzda biriken zararlı maddeleri kolayca atmanızı sağlar. Sinameki otu kabızlık ve ödem durumlarında sizi iyi hissettiren bir bitki olacaktır. Kabızlık tedavisinde bitkisel çay olarak önerilmektedir.

*Vücudunuzda oluşacak iltihapları önler. Eğer var olan bir iltihap varsa kısa zamanda yok edip sizi eski sağlığınıza kavuşturur.

*Sinameki otu baş ağrısı, kemik ağrısı ve mide ağrısı gibi durumlarda ağrı kesici olarak etkisini gösterebilir.

*Sinameki otu bağırsaklarınız için etkili olduğu gibi cildiniz için de faydalı olacaktır. Sinameki otunu cildinizin daha canlı görünmesi ve parlaklık kazanması için kullanabilirsiniz.

Sinameki Otu Nasıl Kullanılır?

Sinameki Çayı: Sinameki otunu bitki çayı olarak tüketebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey iki çay kaşığı sinameki otunu bir bardak sıcak su ile 10 dakika demleyip içmek. Tadını biraz daha lezzetlendirmek isterseniz bir miktar bal ilave edebilirsiniz. Çayı gün içinde tüketebilirsiniz. Demlenen çayı en çok 20 dakika içinde tüketmelisiniz. Aksi takdirde etkisini kaybedecektir. Ağrı, stres, ödem ve hazımsızlık gibi durumlarda kurtarıcınız olacaktır. Kronik mide ve kalp hastalığı yaşayanlar tüketmeden önce mutlaka doktorundan onay almalıdır.

Saç Bakımı: Saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını istediğinizde sinameki otu ile bir kür hazırlayabilirsiniz. Bir miktar sinameki otunu kaynatın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan sinameki otu suyuna 3 tatlı kaşığı badem yağı ekleyin. Bu karışımın içine yarım aspirin ezin ve iyice karıştırın. Bakım yapacağınız zaman saçınızda en az 2 saat bu karışımı bekletin ve daha sonra duşa girin. Haftada 2 defa kullanımı tavsiye edilmektedir. Saçları seyrek olduğundan şikayetçi olanlara sinameki otu tavsiye edilecektir. Düzenli kullanımda saçlardaki boşluk gidecek ve saçlar daha da gürleşecektir.

Cilt Bakımı: Cilt bakımı konusunda da sinameki otu kullanımı yaygındır. Sinameki otunu kaynatıp bir pamuk yardımı ile yüzünüzü temizlediğinizde cildinizin mikroplardan arındığını fark edebilirsiniz. Bir miktar sinameki otunu kaynatın ve soğumaya bırakın. Bir pamuk yardımı ile yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Her gün kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımda cildinizdeki sivilce ve siyah nokta gibi problemler yok olacaktır.

Sinameki Otunun Zararları ve Yan Etkileri

*Doğada bulunan her bitki ve besinin faydaları olduğu gibi zararları da olacaktır elbette. Bu zararlar ya yanlış kullanımda ortaya çıkar ya da fazla tüketildiğinde. Sinameki otu zararları da aşırı tüketimde kendini gösterecektir. Faydalarını görmek isterken zararları ile karşılaşmak istemiyorsanız, sinameki otu kullanımına biraz dikkat etmelisiniz. İshal olan kişilerin sinameki otunu kullanmaması gereklidir. Kullandıkları durumda vücutta fazla su kaybı olacağı için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

*Gün içinde fazla tüketildiğinde bulantı ve kusma gibi sonuçları yaşayabilirsiniz. Sinameki otunu 15 gün boyunca kullandığınızda 1 hafta mola vermelisiniz. Araştırmalar sonucunda sinameki otuna alışan bağırsakların, normal işleyişini kaybettiği görülmüştür. Bağırsaklarınıza faydalı olmak isterken dengesini bozmamak için günde 1 fincan, sizin için yeterli olacaktır.

*Sinameki otunun kanı sulandırma özelliğini de belirtmek isteriz. Bu sebeple uzun süredir kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız, sinameki otu ile yapılan bitki çayını tüketmemelisiniz. Kalp sağlığınız için bu etkisini ihmal etmemelisiniz. Potasyum eksikliği yaşayan kişilerin de sinameki otundan uzak durması tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda çocuklarda ve hamilelerde tüketimi önerilmemektedir.

*Crohn, apandist veya ülseraktif kolit, hemoroit ya da ülser gibi bağırsak hastalıkları yaşayan kişilerin bu çayı tüketmeleri oldukça sakıncalıdır. -İskelet sisteminin güçsüzleşmesine aynı zamanda kemiklerin yumuşamasına neden olabilir. -Cilt döküntüsü sorunu ve alerji gelişebilir.


She bunu beğendi.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:06.