IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2023, 13:46   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sadece poğaçaların üstüne serpmek olmaz: Çörek otu

Çörek otu tarlalarda yetiştirilen ve boyu yaklaşık 50 santimetreye kadar ulaşabilen bir bitki aslında. Bizim çörek otu olarak andığımız o siyah küçük taneciklerse yine bu bitkinin dallarından çıkarılıyor ve tam bir şifa deposu olarak önemli işlere imza atıyor.

Ne işe yarıyor: Çörek otunun faydaları

Yüzlerce yıl öncesinde tedavi amaçlı olarak kullanılan bitkilerden biri olan çörek otu, zamanla faydaları unutulup mutfaklara sadece lezzetiyle konuk olmaya başlamış bitkilerden. Oysa minicik cüssesinin altında öyle çok fayda saklı ki...
Çörek otu, vücutta iltihapların oluşmasını önlüyor, bu özelliği hali hazırda iltihaplı olan bölgeler üzerinde de daha hızlı bir iyileşme sağlıyor.
Antioksidan özelliği göstermesi sayesinde vücudu toksinlerden arındırıyor, olası birçok hastalığın önüne geçiyor.
Antioksidan özelliği, en çok da karaciğer ve böbreklerin rahat etmesini sağlıyor, zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırdığından bu organlarımızın kanı temizlemek için fazla mesai yapmasının önüne geçmiş oluyor.
Kan şekerinin düzenlenmesinde etkili olduğu biliniyor, hatta bu nedenle birçok şeker hastasının evinden eksik olmuyor.
Kötü kolesterolü dengelediği ve idrar söktürücü bir etki gösterdiği de biliniyor.


Nasıl kullanılıyor: Çörek otunun kullanımı

Çörek otu en çok poğaçaların, böreklerin üzerine serpiştirilerek mutfaklarda boy gösterse de aslında onun faydalarından yararlanmak için çörek otunu daha farklı şekillerde de kullanmak gerekiyor. Dilerseniz bir kase yoğurdun içine serpiştirerek tüketebilir, salatalarınızın içine ekleyebilir ya da piyasada kolayca bulabileceğiniz çörek otu yağını harici olarak kullanarak cildiniz için fayda sağlayabilirsiniz.

Önemli bir uyarı:
Çörek otunu asla ara vermeden, her gün kullanmayın. Güçlü etkileri olduğundan vücudunuza hiç fark etmeden zarar verebilirsiniz, aman diyelim. Eğer bir gün yaklaşık 1-2 yemek kaşığı kadar kullanırsanız en az 1 ya da 2 gün ara verip yeniden 1 gün tüketmelisiniz
________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:32.