Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ekim 2021, 08:44   #1
Lorin
Kayıtlı Üye
Lorin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ekim 2021 günün Yemeği

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Mazemeler
3 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 çay bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 paket toz krem şanti
10 adet milföy hamuru (küçük kareler halinde kesilmiş)
2 yemek kaşığı pudra şekeri (Üzeri İçin)
1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı (Üzeri İçin)
İçindeki ipeksi muhallebi ve çıtır çıtır milföyleriyle her lokması damak çatlata bir tatlıyla menümüzü tamamlıyoruz. Bu tatlı bağımlılık yapabilir, pastan uyarmadan geçmeyelim.

Nasıl Yapılır?
Muhallebiyi hazırlayarak başlıyoruz. Bir tencereye süt, mısır nişastası, toz şeker, un ve yumurta sarısını aktarın, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ardından soğumaya bırakın. Milföyleri küçük eşit karelere bölüp 185 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Soğuyan muhallebinin içine toz krem şanti ekleyip çırpın. Ardından karışımı sıkma poşetine aktarıp buzdolabına koyun. Pişirdiğiniz milföy hamurlarını ortadan ikiye kesip arasına sıkma poşetiyle buzdolabında soğuttuğunuz kremayı aktarın. Hepsi bitene dek aynı işlemi yapın. Üzerine pudra şekeri ve toz Antep fıstığı serpiştirerek servis edin.
________________

Www.siirFm.Net