Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ekim 2021, 09:07   #1
baL
Kayıtlı Üye
baL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Semsek Tarifi...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kıyma et
2 orta boy soğan
Maydanoz
Pul biber, tuz, karabiber
Hamuru için;

5 su bardağı un
1 yumurta (kızarırken sarı olsun diye)
2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır kıtır olsun diye)
Sıvı yağ üzerinde biraz gezdirin
bir tutam tuz
Semsek Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle hamurunuzu yoğurup dinlenmeye bırakın. O dinlenene kadar kıyma eti tavaya alın.
Eti yağını salana kadar kapağı kapalı pişmeye bırakın. Siz yağ koymayacaksınız. Eger etiniz çok yağsızsa az koyabilirsiniz yapışmasın diye.
Et suyunu saldıktan sonra kapağını açın ve doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar da yumuşayınca pul biber, tuz, karabiber ve doğranmış maydanozları ekleyin ocağı kapatın. Soğumasını bekleyin.
Hamurdan bezeler koparın un yardımıyla hamuru açın. Ortasına kıymalı harcı koyun.
Hamuru diğer parçanın üzerine gelecek şekilde kapatın ve uçlarını kıvırın. Kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun
________________