Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Haziran 2021, 16:36   #1
BoSs
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Geçmişin İzleri

Geçmeyen şeylere neden geçmiş diyoruz? O anı tekrar yaşamıyor olmak geçmiş mi yapıyor? Ya bıraktığı izler? Onlar da geçmiş mi?

Arkamızda bıraktığımız onca insan, onca olay, onca yaşanmışlık hepsi geçmiş dediğimiz zamanın içinde yer alıyor. Peki ya bıraktığı izler de geçmiş zamanda mı yer alıyor?

Geçmiş diye bir şeyin olduğuna inanmıyorum. Buna zaman olarak bakarsak evet geçmiş diyebiliriz. Ama o zamanları hatırlatan her şey, aklımıza getiren her şey aslında geçmediğinin kanıtıdır. Geçmiş dediğimiz şeyler unutabildiklerimizdir. Unutamadıklarımız ise geçmiş deyip izlerini gördükçe hatırladığımız, geçtiğine kendimizi inandırdığımız yaralardır. Geçmişte bıraktıklarımızı zaten hayat bizlere unutturacaktır. Ve onlar gerçek anlamda geçmiştir.

Sokakta yürürken baktığınız köşede aklınıza gelen bir anı, dinlediğiniz şarkıda ki bir söz, birlikte yaptığınız bir şeyi başkasıyla yaparken aklınıza gelmesi, ufacık bir detayda bile aklınıza gelecek izler geçmiş deyip umursamadığınız şeylerin geçmediğini size bildiren izlerdir.

Geçmişte bıraktığımız şeylere nefret bile beslemememiz lazım ki geçmiş olabilsin. İzler hep kalır. Önemli olan o izlerin ne zaman olduğunu, neden olduğunu hatırlamamaktır.
________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org