Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Eylül 2021, 01:55   #1
VelevKi
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Havuç Tatlısı

Havuç Tatlısı



MALZEMELER

1 kg havuç, yeteri kadar su

1 su bardağı tozşeker

1 çay bardağı toz badem

1 paket vanilya

3 çorba kaşığı buğday nişastası

1 çay bardağı toz antepfıstığı

YAPILIŞI

Havuçları hafifçe yumuşayana dek haşlayın. Daha sonra ince rendeleyin. Bir tencereye alıp, üzerine tozşeker ekleyin ve ocağa oturtup şeker eriyene dek soteleyin. Bademi ve vanilyayı ekleyin. Nişastayı 1 su bardağı suda açıp azar azar ve karıştırarak tatlıya ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Kare cam bir kabı ıslatın. Tatlıyı içine boşaltıp soğutun. Dilimleyip kenarlarını toz antepfıstığına buladıktan sonra servis yapın.

Alıntıdır
________________

B