Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç Tarifi İçin Malzemeler
750 gr kuzu kıyma
1 adet soğan rende
1 adet kırmızı biber ince doğranan
1 çay kaşığı kimyon
2 adet öğütülmüş karanfil tozu
1 adet yumurta
250 gr doğranış mini chorizo sosis
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı harissa sos
400 ml tavuk suyu
800 gr doğranmış domates
1 adet kabuk tarçın
2 tane iri kişniş yaprağı
Fas Köftesi Ve Chorizo Güveç Nasıl Yapılır?
Soğan rendelenir, kırmızı biber ince ince doğranır.
Kıyma, soğan, kırmızı biber, yumurta ve baharatlar bir kabın içerisinde yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.
Köfteleri ve chorizo'yu büyük bir tavada az yağda pişene kadar kızartılır.
Kızaran sosis ve köfteleri tavadan alınır ve aynı tavaya harissa sosu eklenerek birkaç dakika pişirilir.
Domates, tavuk suyu ve çubuk tarçın eklenerek 15 dakika pişirilir.
Ardından köfte ve chorizo tekrar eklenir, pişene kadar 20 dakika daha pişirilir.
Üzerine kişniş ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
Alıntı