Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ağustos 2026, 15:25   #1
Çevrimdışı
birsevda
5
Nick kopyalandı!
Standart JEAN GOSSAERT MABUSE, eser-biyografi

JEAN GOSSAERT MABUSE, eser-biyografi


FLAMAN ressam, 1472' ye doğru Wijk bij Duurstede'de veya 1478' e doğru Maubeuge'de doğdu. İlk eserlerinde G. David ve A. Dürer'in etkisi göze çarpar. 1508-09 yıllarında tablolarında, yaşadığı İtalya'nın tesiri görülür. 1515-17 yıllarında Mechelen'de 5. Karl ve Avusturyalı Margarete hesabına çalıştı.




Bourgogne'lu Philippe ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Philippe'nin ölümünden sonra da Middelburg'a gitti. Orada Danimarka kralı 2. Christian'ın çocuklarının portresini yaptı. Dinî kompozisyonlar, mitolojik sahneler ve portreler gerçekleştirdi. Barok resmin öncülerinden olan Mabuse, 1533-36' ya doğru Middelburg'da öldü.


Jean Gossaert Mabuse - Yaşlı karıkoca





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]<> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı Yap