Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ağustos 2021, 12:00   #1
serCiya
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sosyal Medya Kullanıcıları Dikkat! WhatsApp ve Instagram Satılıyor mu?

Facebook, ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından dava edildiği açıklandı. Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp ve Instagram uygulamalarının elinden çıkarılması istenmişti.

Sosyal medyanın en büyüklerinden biri olan Facebook, ABD merkezli olarak ciddi bir yasal mücadele ile devam ediyor. Facebook, 2020 Aralık ayında ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından dava edilmişti. Bu davanın merkezinde firmanın rekabete aykırı davranışları ve sosyal medya alanında bir monopoli oluşturması yer aldığı açıklanmıştı. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez içerikleri yer alıyordu.

YASADIŞI MONOPOLİ KURUYOR İDDİASI
FTC, Facebook’un satın alarak bünyesine kattığı Instagram ve WhatsApp‘ı kurulan monopolinin bir parçası olarak görüyor ve Facebook’un alınan bu firmaları elinden çıkarması ifade edilmişti. Facebook’un yasal bir karar ile hem WhatsApp hem de Instagram platformlarını satmak zorunda bırakılabileceği aktarılmıştı ancak mahkemenin bu konuda bir karar almadığı açıklandı. Çünkü mahkeme, Facebook’a yönelik “yasadışı monopoli kuruyor” iddiasını tam olarak yeterli deliller olmadığı için kabul etmediği öğrenildi.



NASA, Blue Origin şikâyeti üzerine SpaceX’in çalışmasını dondurdu Facebook yasal süreçle bir kez daha karşı karşıya Instagram ve WhatsApp gibi zamanında ufak sayılacak şirketleri satın alarak sosyal medya pazarındaki rekabete zarar verdiği söylenen şirket, gücünü kullanarak rakiplerini adeta “ezmesi” açısından bugün bir kez daha suçlandığı görüldü. FTC, Facebook’a yönelik antitröst hamlesini yinelemiş durumda ve burada halen şirketin Instagram ile WhatsApp’ı satması istendiği belirtildi. Aynı zamanda Facebook’un gelecekte bu tarz satın alımlar yapmasının yasaklanması da hedeflenen amaçlar arasında bulunuyor. Henüz bu konularda verilmiş kesin bir karar yok ancak Facebook tahmin edebileceğiniz “yasadışı monopoli kurma” iddiasını net olarak reddediyor ve süreç için yasal mücadeleye devam edeceklerini aktarıyor. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez.