[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İçindekiler
6 tane salkım domates veya 3 iri domates
2 paket domates püresi (400ml)
Yarım kutu krema
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun.
Yemeklik doğradığınız 1 soğanı ve 4 diş sarımsağı kahverengileşinceye kadar kavurun.
6 tane salkım domatesin kabuklarını soyup büyük küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
2 paket domates püresini de tencereye ekleyin, mevsim geçişinde olduğumuz için domates ve domates püresini beraber kullandım. Yazın sadece domatesten kışın sadece domates püresinden yapabilirsiniz. Eğer sadece domates püresi kullanacaksanız 4 paket domates püresi ideal bir çorba için yeterli olacaktır.
Birer tatlı kaşığı tuz, toz şeker ile birer çay kaşığı kekik ve pul biberi ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika usul usul pişirin.
3-4 dakika kaynattıktan sonra yarım paket kremayı ve 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar el blenderinden geçirin. İster üzerine kruton ister kavrulmuş susam ile servis edebilirsiniz. Çorbanız hazır, afiyet olsun!