Konu: Acem Pilavı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Haziran 2021, 23:10   #1
ESinti
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Acem Pilavı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı Jasmine pirinç
30 gr tereyağı
200 gr kuşbaşı dana eti
2.5 su bardağı su
2 havuç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
Tuz

Acem Pilavı Nasıl Yapılır
Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun.
1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin.
Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin.
Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.

Kaç
Kişilik
4 kişilik

Hazırlama
Süresi
15 dakika

Pişirme
Süresi
30 dakika