02 Mayıs 2025, 12:47
|
|
|
|
Sizler ne düşünürsünüz?
Bugün boşanmaya bir kadın geldi, depremden sonra boşanmaya karar verdim dedi. Meraklandım depremle boşanma ne alaka diye, meraklı halimi görünce başladı anlatmaya. Avukat bey deprem olunca çocuğu alıp hemen aşağıya indim, eşimi aradım zar zor ulaştım “iyi misin?” diye sordum. O da “iyiyim” geliyorum deyince bahçede onu bekledim.
Telefonumun şarjı bitmek üzereydi, sonra da kapandı zaten. Eşim geldi. Sarıldık kucaklaştık, memlekette annemler merak etmiştir, arayıp haber vereyim diye telefonunu istedim. Bir de ne göreyim?
Kadın anlattıkça heyecanlandım, kesin karısını aldatıyordu, o sırada telefona “aşkımlı canımlı” mesaj gelmiştir diye düşündüm. Ne gördünüz? Diye sordum.
Ağlayarak anlatmaya başladı, arama geçmişini gördüm, deprem anında ben ona ulaşmaya çalışırken o ilk kimi aramış biliyor musunuz? Hem de kaç kere? “Bilmiyorum hanımefendi, lütfen anlatın” dedim.
Annesini, beni değil annesini aramış avukat bey.
Haydaaa, aldatma beklerken bambaşka bir tablo çıktı önümüze. Ateşe benzin dökmek olmaz diyerek olayı yumuşatmak istedim.
Annesinin evi riskli olduğu için onu aramış olabilir mi? Dedim.
Kadın bir hışımla çıkıştı, “avukat bey annesi Düzcede oturuyor, hem de tek katlı evde” detince bir şey diyemedim. Kadın gözünü silince gözlerindeki ateş daha da netleşti.
“Şimdi ben bu adamı boşasam mahkemeler bana hak vermez mi?”
Meslek hayatımda ilk defa bu soruyla karşılaşmıştım, deprem anında ilk eş mi aranmalı? Yoksa anne mi? Bilemedim ama kadın haklıydı be. Boşanmakta haklımıydı bilemem kırılmakta haklıydı bence. O kadar kırılmıştı ki 250 bini taksitsiz ödedi. “Ben hayatındaki önceliği ben olmayan biriyle ömrümü tamamlamayacağım” dedi…
Kendi çekirdek ailesini kurmaktan aciz erkek modeli. Türkçe’de “aile babası” tamlaması boşuna üretilmemiştir. Zira erkeklerin hepsi “aile kurma” kapasitesine sahip değildir. Analarının kuzusu olarak kalmak isteyenler bir zahmet evlenmesinler.
(Avukat Ergun kazanır)
Bizi sevenler var sanmıştık , her biri mi usta oyuncuydular...
|
|
|
Alıntı Yap
|