Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ağustos 2021, 15:58   #1
VelevKi
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Vişneli Deniz Börülcesi

Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi



Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
İki bağ deniz börülcesi
3-4 diş sarımsak
Nar ekşisi
Beyaz sirke
1 adet limon
Zeytinyağı
Pul Biber
Sumak
Vişne (dilediğiniz kadar)
Yarım çay bardağı vişne suyu

Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Nasıl Yapılır?
Tencerenin içerisine su koyulur ve içine temizlenen sarımsaklar eklenerek kaynamaya bırakılır. Su kaynarken deniz börülcesi farklı bir tencereye koyulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Pişen börülceler süzgeçten geçirilir. Sarımsaklar piştiğinde deniz börülcesinin yanına alınır. Bir kabın içerisine buz ve su koyulur. Haşlanmış deniz börülcesi, buzlu suyun içerisine alınır ve bir süre bekletilir. Ardından börülcenin içindeki kılçık temizlenir. Vişne suyu için; 6-7 adet vişne ve yarım çay bardağı su bir tencereye alınır. Vişnenin rengi çıkanara kadar kaynatılır, daha sonra soğumaya bırakılır. Bir kaba deniz börülcesi, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, sumak, pul biber, nar ekşisi, haşlanmış sarımsaklar, vişne suyu, beyaz sirke ve çekirdeği çıkartılmış vişnelere alınarak karıştırılır. Servis edilir.


Alıntıdır.
________________

B