Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ağustos 2021, 15:52   #1
VelevKi
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tereyağlı Peynirli Poğaça

Tereyağlı Peynirli Poğaça



Tereyağlı Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
220 g Tereyağı
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4-4.5 su bardağı un
200 g beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
Dereotu (İnce kıyılmış)

Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
Susam

Tereyağlı Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?
Hamuru için; süt, tereyağı, kabartma tozu, yumurta, tuz ve toz şeker derin bir kap içerisine alın.
Malzemeleri bir süre çırptıktan sonra üzerine unu azar azar ilave ederek karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Başka bir kapta peynirleri rendeleyip dereotunu ekleyin ve hamurun içine ilave edin. Hamur ve peynirler özdeşleşene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serperek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kalabalık sofralarda tereyağlı poğaçayı, yanına çok yakışan ev yapımı şeftalili kek veya rum böreği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Alıntıdır.
________________

B