Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2021, 20:56   #1
VelevKi
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 5 Ağustos 2021 Günün Yemeği

Çiğ Börek

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çiğ Börek (Orjinal) Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için;
4. 5 su bardağı un
Tuz
Su

İç harcı için;
350 gr orta yağılı kıyma
Yarım rendelenmiş soğan
Karabiber
Tuz ve su

Çiğ Börek (Orjinal) Tarifi'nin Yapılışı

Hamurunun hazırlanışı; Un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.
İç harcın hazırlanışı; Tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim. (kenarları daha iyi yapışsın diye kesiyoruz)
Kızgın yağda alt üst kızartalım ve afiyetle yiyelim.

Çiğ börek tarifi püf noktaları nelerdir?
Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmeli ve sert kıvamlı bir hamur elde etmelisiniz.
Kıymayı sulandırmazsanız böreğinizin içerisinde bir yerde toplanacaktır. Kıymanızın böreğinizin her yerine dağılması için kuru olmaması gerekmektedir.
Böreklerinizi kızgın yağda kızartacağınız için çok çabuk kızaracaktır. Bu yüzden ilk önce birini kızartayım o kızarırken diğerini hazırlayım dememelisiniz. Böreklerinizin hepsini hazırladıktan sonra kızartma işlemine geçmelisiniz.
Böreklerinizi kızartırken yakmadan kontrollü bir şekilde arkalı önlü kızartmalısınız.


Alıntıdır.
________________

B