Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2021, 18:55   #1
CURRY SAUCE
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Havuç Kızartması

Havuç Kızartması Tarifi İçin malzemeler


  • 5 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 dal maydanoz
  • Tuz


Havuç Kızartması Nasıl Yapılır?


  • İlk olarak havuçları temizleyin ve kalın bir şekilde rendeleyin. Ardından zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın.
  • Rendelediğiniz havucu tuzla tavaya alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Şekeri serpip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Sarımsakları soyup tuzla havanda ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kaba alıp iyice çırpın.
  • Havucu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek dökün. Üzerini maydanozla süsleyip pul biber serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Havuç Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Havuçların çiğ kalmasını istemiyorsanız, kızartmadan önce haşlayabilirsiniz.
  • Havuçları haşlamak için kaynar su içine atın ve 3-4 dakika pişirin. Ardından soğuk suya atın ve birkaç dakika daha bekletin. Daha sonra kağıt havlu ile kurulayın ve yapışmaz tavada pişirin.
  • Havuçları sudan çıkarttıktan sonra mutlaka kurutun. Aksi takdirde yağ ve su karışımı kötü sonuçlanabilir.
  • Kızarttığınız havuçları, kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Havuçları servis edeceğiniz zaman üzerine yoğurtlu karışımı dökün. Dilerseniz mayonez de ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Havuç Kızartması Kaç Kalori?
  • Havuç kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyon, 150 gram havuç kızartması içerir. Kalori değerini düşürmek için, kızartmak yerine sadece haşlamayı ve yoğurtla soslamayı tercih edebilirsiniz.
lezzet