Konu
:
Fırında Balık
Tekil Mesaj gösterimi
04 Ağustos 2021, 02:09
#
1
CURRY SAUCE
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
Fırında Balık
Fırında Balık Tarifi İçin malzemeler
4 adet levrek, çipura veya mercan (mevsime göre)
4 adet defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
10-15 dilim limon
Fırında Balık Nasıl Yapılır?
Öncelikle varsa balıkların pullarını bıçağın tersiyle alın ve balıkları güzelce temizleyerek suyunu süzün.
Balıkların iki tarafına da 2-3 adet çizik atın.
Bir kasenin içerisine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
Kaseniz genişse balıkları bu karışıma batırın. Geniş değilse, fırça yardımıyla balıkların iki tarafına da karışımdan sürün.
Soğan ve limonu ince ince dilimleyin. Balıkların üzerine açtığınız çiziklere soğan, limon dilimi ve defne yaprağı yerleştirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tepsinin tabanına limon dilimi ve soğanları yerleştirin.
Daha sonra hazırladığınız balıkları da tepsiye aralıklı olacak şekilde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 40 dakika pişirin.
Ardından fırını 250 dereceye yükseltin ve 10 dakika daha pişirin.
Pişen balıkları salata ve sebze eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
lezzet
Alıntı Yap
CURRY SAUCE
Açık Profil bilgileri
CURRY SAUCE nickli üyeye özel mesaj gönderin
CURRY SAUCE - Daha fazla Mesajını bul