Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2021, 14:58   #10
Hikaye
Hikaye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

takip ettiğim bir konu ve benim gözümden olayın bağlantı durumu aslında biraz siyasi.
azıcık sert düşüncelerim olsa da bunu nasıl yumuşatırım-ın yollarını arayarak yazacağım kısaca.

işlerini silahla güçle çözen peker amca, çıkıyor ve -dikkat edin, gidişat iyi değil. iç savaş gidişatı bu diyor. peki bu gidişat ne anlama geliyor? tam bu orman yangınları vuku bulurken, Konya da daha önce evi basılmış hanelerden bir kişi katledilmiş, tamamı çok ağır bir şekilde darp edilmiş bir ailenin evi basılıyor ve 7 kürt insanımız orada katlediliyor ve gelenlerin de ülkücü olduğu iddia ediliyor.

(bakın bunlar iddia, henüz somut bir delil hala yok)

bir delil oluşmasın diye katledildikten sonra da ev yakılıyor. içler acısı bir durum hakikaten. bu arada sosyal medyada ormanları hdp yaktı, kürtler yaktı mesajı verilerek, işaret fişeği atılıyor. sizi uyaran kim peker amca. iç savaş mı çıkartmak istiyorlar peki, bilemiyorum. bunu en iyi bürokratlar bilir. biz sadece madalyonun ön yüzünü görüyoruz, görmeye çalışıyoruz. ama burada büyük bir provokasyon var. türk-kürt kardeşliği oyununu yine ortaya çıkarıyorlar. dikkat etmemiz gereken en büyük nokta budur.

bir toplumun başına gelebilecek en kötü şey savaş değildir, iç savaştır. savaşta bir cephe olur, askerler arasında olur. iç savaş dediğimiz şey bu komşunun şu komşuya ateş etmesidir. gece uyuyamamaktır, gıda ve su, hastane bulamamak, eğitim alamamak, yarına bakamamaktır. savaşlarda bir düşman olur, o sizi bir araya getirir bütünleştirir. iç savaşlarda biçok düşman olur. kin, nefret ve kan davası üstüne çöker bir daha devlet kuramayız. bu eşiğe getirilmemiz çok tehlikeli bir durumdur. gidişatımız iyi seyretmiyor evet ama provokasyona da gelmememiz lazım.

geçtiğimiz sene bir sosyal çatışma olursa tsk nın ağır silahlarını emniyet kullanabilir diye yasa yapıldı. bu çok önemli bir veri. yani düşmanda ordulara karşı kullanabilecek ağır silahların halk tartışmaları, protestolar vs gibi gezi gibi vuku bulursa emniyet tsk nın silahlarını halka karşı kullanabilir diye düzenleme bu. bu kadar yasal alt yapısının yapıldığı bir ortamda tartışmaların bu zemine çekilmesine izin vermemek lazım. kimlerin ne plan içinde olduğunu bilemeyiz ama lütfen biraz hassasiyet gösterelim, milli bir afet durumunu yaşıyorken, gösterilen hedeflere meyletmeyelim. duyarlı olalım. kontrollü provokasyonlara bile gelmeyelim.



________________


eksik başlayan hiçbir hikaye, tamamlanmaz.