Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ocak 2024, 20:02   #1
-ArVeLeS-
-ArVeLeS- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Begova Çorbası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Begova Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet tavuk göğsü
1adet havuc (küp doğranmış)
2adet patates (orta boy, küp doğranmış)
1su bardağı bamya (kurutulmuş)
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz (doğranmış)
Terbiyesi için: 2 yemek kaşığı un
50 ml.krema
1adet limonun suyu
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığıkarabiber

Begova Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk göğüslerini defne yaprağı ile beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra süzdürün ve suyunu çorba için saklayın.
Başka bir tencerede limonlu su ile kurutulmuş bamyaları haşlayın.
Haşlanan tavukları didikleyin.
Çorbayı yapacağınız tencerede margarin ile unu kavurun.
Üzerine tavuk suyu ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan tavuk suyuna didiklediğiniz tavukları, havuçları, patatesleri ve haşlayıp süzdürdüğünüz bamyaları ekleyin.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Terbiyesi için bir kapta krema, yumurta, un, limon su, tuz ve karabiberi çırpın.
Çorbadan 1 kepçe alıp terbiyenin bulunduğu kaba azar azar ilave ederek karıştırın.
Sıcaklığı çorba ile eşitlenen terbiyeyi, çorbaya yavaş yavaş karıştırarak katın.
5 dakika daha kısık ateşte pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın ve sıcak servis edin.
________________