Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ocak 2024, 20:15   #1
Jayus
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Nohutlu Karalahana

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 soğan
250 g kuşbaşı tavuk eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü
1 çay kaşığı safran
1 çay bardağı sıcak su
1 demet karalahana
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır;

Tereyağını eritip unu kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kuşbaşı tavuk etini ekleyip tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
Haşlanmış nohut, Hindistan cevizi sütü, safran ve suyu ilave edip sotelemeye devam edin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp ince doğradığınız karalahanayı ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp karalahana yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin.
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı pul biberi ekleyip hafif kızdırın. Biberli yağı yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."